Συνελήφθη και ο τρίτος δραπέτης του Μεταγωγών - Ανθρωποκυνηγητό για τον τέταρτο

Συνελήφθη και ο τρίτος δραπέτης του Μεταγωγών - Ανθρωποκυνηγητό για τον τέταρτο Facebook Twitter
0

Συνελήφθη, το μεσημέρι, από την ΕΛ.ΑΣ ο τρίτος από τους τέσσερις κακοποιούς που είχαν αποδράσει από τη Διεύθυνση Μεταγωγών τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο 35χρονος, που συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε σπείρα που είχε διαπράξει σειρά ληστειών σε σπίτια στα νότια προάστια της Αττικής, μεταξύ των οποίων και του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή. Οι αρχές συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και του τέταρτου δραπέτη.

Το προφίλ των δραπετών
Ο πρώτος εκ των τεσσάρων ατόμων με καταγωγή από την Αλβανία είναι ο δολοφόνος και ληστής που στις 2 Ιουνίου 2012 είχε εκτελέσει εν ψυχρώ, με καλάσνικοφ, έναν 30χρονο στην Καισαριανή και είχε τραυματίσει τον 32χρονο αδερφό του. Ο δεύτερος είναι ένας από τους ληστές της συμμορίας που εισέβαλε, μεταξύ άλλων, και στο σπίτι του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή τον Απρίλιο του 2018. Οι δράστες είχαν ληστέψει ακόμα και τις δύο οικιακές βοηθούς, και έφυγαν με 1.000 ευρώ σε μετρητά και τη συλλογή ρολογιών του τραγουδιστή αξίας περίπου 150.000 ευρώ.

Ο τρίτος από τους δραπέτες είχε πρωτοστατήσει σε συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, στις αρχές Μαρτίου, όπου ένα άτομο είχε χάση τη ζωή του ενώ και οι τέσσερις είχαν καταδικαστεί για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας και πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκαν σε άλλους κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού. Είχαν συλληφθεί και είχαν περάσει αυτόφωρο για την επίθεση και βρίσκονταν στο μεταγωγών για να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές.

Πώς απέδρασαν
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 3π.μ, ένας από τους κακοποιούς έπεσε στο πάτωμα του κρατητηρίου στην Πέτρου Ράλλη και άρχισε να φωνάζει, υποστηρίζοντας ότι είναι άρρωστος. Όταν δυο αστυνομικοί μπήκαν μέσα για να δουν το συμβαίνει, οι υπόλοιποι κρατούμενοι τους απείλησαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και, κλειδώνοντας μέσα στο κελί τους αστυνομικούς, τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια, κατέβηκαν στον προαύλιο χώρο όπου μια αστυνομικός βρισκόταν μέσα σε περιπολικό. Της άρπαξαν το κινητό, το όπλο και το περιπολικό και κατευθύνθηκαν προς την πύλη όπου επίσης απείλησαν τον αστυνομικό, του οποίου και του άρπαξαν το όπλο και τα κινητά του τηλέφωνα.

Ο διάλογος με τον φρουρό
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες επιχείρησαν να πάρουν ως όμηρο και τη γυναίκα. Οδηγώντας μάλιστα προς την πύλη, απείλησαν να την σκοτώσουν. Ο σκοπός διαπραγματεύτηκε μαζί τους και τους παρέδωσε το υπηρεσιακό του όπλο υπό τον όρο να απελευθερώσουν την συνάδελφό του. Μετά την απόδραση ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους δραπέτες και σε αστυνομικούς που τους καταδίωξαν. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM