ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Περιφέρεια Αττικής απαντά για τα έργα στη λεωφόρο Συγγρού και το κυκλοφοριακό χάος

Η Περιφέρεια Αττικής απαντά για τα έργα στη λεωφόρο Συγγρού και το κυκλοφοριακό χάος Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
2

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση όπου απαντά για τα έργα στην λεωφόρο Συγγρού τα οποία έχουν δημιουργήσει από χτες κυκλοφοριακό χάος, χαρακτηρίζοντας τις εργασίες ανακατασκευής ως «απαραίτητες για την οδική ασφάλεια».

Τα υπό εξέλιξη έργα ανακατασκευής μέρους της Λεωφόρου Συγγρού (από το ύψος Καλλιρρόης έως το ύψος Φραντζή), αφορούν στην οδική ασφάλεια των εποχούμενων καθώς σημειώθηκαν σοβαρές καθιζήσεις που επέβαλαν άμεση επέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την Τροχαία, σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας», αναφέρει στην ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής.

Και συνεχίζει, σημειώνοντας τα εξής «για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών»:

-Οι φθορές και οι καθιζήσεις του οδοστρώματος, παρά τις συντηρήσεις, καθιστούσαν το πρόβλημα επιτακτικό, επιβάλλοντας όχι μια συνήθη συντήρηση μέρους της Λεωφόρου Συγγρού αλλά τη σε βάθος ανακατασκευή της οδού, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα των φθορών του οδοστρώματος.


- Η παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, απαιτήθηκε κατά τον παρόντα χρόνο, για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας, καθώς οι καθιζήσεις και η αποσάθρωση του οδοστρώματος εξελίσσονταν με ταχύ ρυθμό, δημιουργώντας επικίνδυνα σημεία διέλευσης για τα διερχόμενα οχήματα.


- Τα έργα εκτελούνται στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που είναι εφικτό - κατά τη διάρκεια της ημέρας και τμήμα της νύχτας (περίπου επί 18 ώρες) - ενώ λόγω τεχνικών ιδιαιτεροτήτων δεν είναι εφικτή η 24ωρη εργασία. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε συντονισμό με την Τροχαία (για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων μέσω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) και με άλλους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προκειμένου οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Για τον ίδιο σκοπό τα συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται σε διπλές βάρδιες.

Ελλάδα
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πριν λίγους μήνες είχαν κλείσει το υπόγειο ρεύμα προς Αθήνα στη συμβολή των οδών Πειραιως και Χαμοστέρνας,για να διανύσει κάποιος μια απόσταση 300 μέτρων από τα 4-5 λεπτά που χρειαζόταν φτάσαμε στα 30-40 λεπτά,αυτό είχε διάρκεια 10 ημέρες εννοείται πως δεν έγινε απολύτως καμία ρύθμιση από τη τροχαία...η ταλαιπωρία των οδηγών τεράστια.... κάνεις δε νοιάζεται για κανέναν...η τροχαία για τους οδηγούς,οι οδηγοί για τους υπόλοιπους οδηγούς αλλά ούτε και για τους πεζούς και πάει λέγοντας...Όλα πρόχειρα. .όλα επιφανειακά...όλα δήθεν
Καλά, μιλάμε για ιερά τέρατα της επικοινωνίας επί Δούρου.Χάθηκε όλα αυτά που λένε τώρα, να τα είχαν πει νωρίτερα ;Εκτός αν φοβόντουσαν τον έλεγχο...