Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Ποιοι δικαιούνται τα 1.000 ευρώ

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Ποιοι δικαιούνται τα 1.000 ευρώ Facebook Twitter
Αγγελίες φοιτητικών διαμερισμάτων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
0

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για την χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους - δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, ότι από την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος ΑΦΜ και η υπηκοότητα να συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Πριν τη δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, θα πρέπει πρώτα να έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2018. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ' εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1992) ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α' 167).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο και αναλυτικές πληροφορίες για τους δικαιούχους

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ