Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του 43χρονου που κατηγορείται ότι αποπλάνησε την 14χρονη μαθήτρια που αυτοκτόνησε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο

 

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία πρόκειται για τον Δημήτρη Λάππα που σε βάρους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του και μετά τη συμπλήρωση του 14ου έτους κατ' εξακολούθηση, πορνογραφίας ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια που έχει συμπληρώσει το 14ο έτος όχι όμως το 18ο της ηλικίας του.

 

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

 

 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

 

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 22-5-2019 από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του και μετά τη συμπλήρωση του 14ου έτους κατ' εξακολούθηση, πορνογραφίας ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια που έχει συμπληρώσει το 14ο έτος όχι όμως το 18ο της ηλικίας του. Πρόκειται για τον (επ.) ΛΑΠΠΑ (ον.) ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Στεφάνου και της Φωτεινής, γεννηθέντα στις 13-8-1976 στην Αθήνα. 

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων, καθώς και για την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε».

 

Το χρονικό της υπόθεσης

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Λάππας συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης 23 Μαΐου μετά από καταγγελία των γονιών της 14χρονης καθώς φέρεται να είχε αποπλανήσει την 14χρονη. Ο άνδρας παραδέχθηκε στις αρχές πως διατηρούσε σχέση με την ανήλικη και φέρεται να δήλωσε πως είχε γνωρίσει τη ανήλικη πριν από τρεις μήνες στο κατάστημα ψιλικών που διατηρεί στην περιοχή του Μοσχάτου. Η ανήλικη, που αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του ΗΣΑΠ στον σταθμό του Μοσχάτου, άφησε  σημείωμα όπου έγραψε ότι δεν ήθελε να ζήσει χωρίς τον 43χρονο και δεν καταλάβαινε τους λόγους που οι γονείς της δεν επέτρεπαν αυτή τη σχέση.  Κατά το διάστημα 2017 - 2018, ο 43χρονος κατηγορείται πως διατηρούσε σχέση με μία ακόμα ανήλικη, ενώ στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν φωτογραφίες της.

 

Λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γνωστοποίησε πως είχε ενημερωθεί για την ανάρμοστη συμπεριφορά του 43χρονου απέναντι στην ανήλικη μαθήτρια γυμνασίου, στις 9 Μαΐου, και με τη σειρά της ενημέρωσε άμεσα την ΕΛ.ΑΣ. «Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση. 

 

Πριν δύο μέρες, νέες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας, με ρεπορτάζ να υποστηρίζουν ότι ο 43χρονος είχε αποπλανήσει και τρίτη ανήλικη