O Γαβρόγλου πάει στο τζαμί στο Βοτανικό, που όμως δεν είναι έτοιμο και δεν θα ανοίξει άμεσα

O Γαβρόγλου πάει στο τζαμί στο Βοτανικό, που όμως δεν είναι έτοιμο και δεν θα ανοίξει άμεσα Facebook Twitter
2

Το τζαμί στο Βοτανικό είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά τα εγκαίνια απέχουν αρκετά. Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως θα κάνει επίσημη επίσκεψη στο τζαμί.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο τέμενος για την Παρασκευή (στην Ιερά Οδό0 114, στην περιοχή του Βοτανικού) για να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως μαζί του θα και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, δίνοντας έτσι προεκλογικό χαρακτήρα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως το άνοιγμα καθυστερεί λόγω εκλογών. Ωστόσο επίσημες πηγές από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδουν κατηγορηματικά πως υπήρξε σαφές και επίσημο χρονοδιάγραμμα για να ανοίξει το τζαμί. «Δεν ήταν ποτέ επίσημο πως θα γίνει τότε το άνοιγμα και οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ότι καθώς το ΦΕΚ για τη διοίκηση, διαχείριση και συντήρηση του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου, θα ήταν πρακτικά αδύνατον να λειτουργήσει άμεσα». «Θα χρειαστούν μήνες ακόμη για να είναι όλα έτοιμα», τονίζουν οι ίδιες πηγές. Παράλληλα ξεκαθαρίζουν πως το τζαμί είναι κατασκευαστικά στο τελικό του σχέδιο, σχεδόν ολοκληρωμένο, και πως αυτά που μένουν είναι μικρής σημασίας. Αυτό που μένει όμως είναι το λειτουργικό καθεστώς. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως αυτό δεν έχει να κάνει με εκλογές και δεν συνδέεται με αυτές και πως το διάστημα αυτό απαιτείται γιατί θέλουν να είναι όλα σωστά καθώς το τέμενος θα είναι δημόσιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το τζαμί θα άνοιγε τις πόρτες του την περασμένη εβδομάδα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες την απόφαση είχαν λάβει στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την διεξαγωγή των ευρωεκλογών ενώ οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έδινε το παρών στα εγκαίνια. Ωστόσο, κατά το ίδιο δημοσίευμα, το εκλογικό αποτέλεσμα ακύρωσε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης καθώς εκφράστηκε ο φόβος περαιτέρω απωλειών για τον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι αρκετοί εναντιώνονται με την λειτουργία του τεμένους εντός της Αθήνας. Οι πηγές του Υπουργείου διαψεύδουν τα παραπάνω και υποστηρίζουν πως δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα, αν και παραδέχονται πως υπάρχει όντως καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό για το άνοιγμα που ήθελαν να πετύχουν

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια