Η εφορία πήγε στο εστιατόριο στη Μύκονο που χρέωσε 836 ευρώ για καλαμάρια - Εντόπισε 12 παραβάσεις

Η εφορία πήγε στο εστιατόριο στη Μύκονο που χρέωσε 836 ευρώ για καλαμάρια - Εντόπισε 12 παραβάσεις Facebook Twitter
14

Η είδηση για τα καλαμάρια των 836 ευρώ στη Μύκονο προκάλεσε πολλά σχόλια αλλά και την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών.

Όλα ξεκίνησαν όταν αμερικανός τουρίστα αποφάσισε να καταγγείλει το ποσό που πλήρωσε σε εστιατόριο στην παραλία Πλατύς Γυαλός στη Μύκονο δημοσιεύοντας φωτογραφία της απόδειξης στον οδηγό tripadvisor.

Ο πελάτης και η παρέα του πλήρωσαν 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι, τρεις σαλάτες και εξι μπύρες, γράφοντας στην κριτική του ότι, αν και ζήτησε επανειλημμένα τον κατάλογο από την σερβιτόρα που τους εξυπηρέτησε, ο κατάλογος δεν ήρθε ποτέ στο τραπέζι τους.

Η εφορία πήγε στο εστιατόριο στη Μύκονο που χρέωσε 836 ευρώ για καλαμάρια - Εντόπισε 12 παραβάσεις Facebook Twitter
Η εφορία πήγε στο εστιατόριο στη Μύκονο που χρέωσε 836 ευρώ για καλαμάρια - Εντόπισε 12 παραβάσεις Facebook Twitter

Τα καλαμάρια και οι σαλάτες των 836 ευρώ έγιναν μάλιστα θέμα και στον Independent:

Η εφορία πήγε στο εστιατόριο στη Μύκονο που χρέωσε 836 ευρώ για καλαμάρια - Εντόπισε 12 παραβάσεις Facebook Twitter

Οι πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ απόψε αναφέρουν πως έγινε έλεγχος στο εστιατόριο στην Μύκονο και εντοπίστηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με το protothema, το μεσημέρι, στο εν λόγω κατάστημα εμφανίστηκε κλιμάκιο της Εφορίας για να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικό έλεγχο. Στο κατάστημα εμφανίστηκαν πέντε άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι και προέβησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο των φορολογικών αρχείων της επιχείρησης.

Στα χέρια τους είχαν τόσο το επίμαχο δελτίο παραγγελίας, που ανάρτησε στο tripadvisor ο Αμερικανός τουρίστας, όσο και άλλα δελτία παραγγελίας που είχαν αναρτήσει μέρες πριν και άλλοι πελάτες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις υψηλές τιμές, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα παραπλάνησης από τους υπάλληλους του εστιατορίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ελεγκτές φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες.

Τι απάντησε ο υπεύθυνος καταστήματος 


Την απάντηση του για το περιστατικό έδωσε ο υπεύθυνος του εστιατορίου σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Σχετικά με τα καλαμάρια, είπε: «Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν 4 κιλά καλαμάρι, το οποίο χρεώθηκε με το κιλό. Το καλαμάρι ήταν φρέσκο και κόστισε 100 ευρώ το κιλό».

 «Είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό και προσφέρουμε high end υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε υψηλό πελατολόγιο και στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία. Υπάρχει μίνιμουμ χρέωση 25 ευρώ για κάθε άτομο στην παραλία», πρόσθεσε.

 
Ελλάδα
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω..καλά να πάθουν! Δεν τους έδιναν κατάλογο, ας έφευγαν! Οι μερίδες στο καλαμάρι είναι έξι, όχι μια. Άρα περιπου 98€ η μερίδα.Σε πολλά εστιατόρια της Μυκόνου,τόσο έχει. Οι μπυρες είναι οι καταδικαστέες,όχι το καλαμάρι! Στη Μύκονο πήγαν,όχι στο Αγκίστρι! Όταν δηλαδή στη Βενετία ο καφές έχει 21€ γιατί δε διαμαρτύρεστε;;;;;
Τιμοκατάλογο ζητάει μόνο η λαϊκή πλέμπα. Ο πελάτης με το γερό το πορτοφόλι, δεν (πρέπει να) ζητά τίποτα, είναι σχεδόν προσβολή. Στην ουσία είναι σαν να λέει ο υπεύθυνος του καταστήματος: καλά να πάθουν, αμά δεν τα έχουν τα φράγκα τι ήρθαν να κάνουν εδώ; Ας πάνε σε κάνα γυράδικο να φάνε άμα πεινάνε (που και αυτά στην Μύκονο αμφιβάλλω αν θα έχουν 2 ή 2,5 ευρώ). ΥΓ: Ουδεμία έκπληξη προκαλεί ότι η Εφορία μέσα σε μία ημέρα εντόπισε 12 παραβάσεις. Μωρέ καλά κάνουν και τα καλοκαίρια πάνε και στήνονται στα γνωστά μαγαζιά είτε φανερά ως δημόσιοι υπάλληλοι είτε ως "πελάτες" και ας τους βρίζουν στο νησί. Το κράτος από εκεί τα βγάζει τα πλεονάσματά του μου φαίνεται :P Θυμίζω ότι στο Nammos σε ένα βράδυ (τότε με τον Ρέμο και τον Ιταλό) στήθηκαν εκεί να βεβαιωθούν πως θα χτυπηθούν οι αποδείξεις. Το Δημόσιο κέρδισε 400.000 ευρώ εκείνη την βραδυά.
το χαρτακι δε φαινεται ναναι καν αποδειξη(λειπουν ολα τα οικονομικα στοιχεια), αλλα απλη κατασταση τραπεζιου. Οταν εφυγε ο φιλος μας, λογικα χτυπισαν 2 σαλατες κ 3 μπριζολες 50 ευρω.
"στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία" Πηγή: www.lifo.grΟ υπεύθυνος του καταστήματος, νόμιζε ότι όλοι που πηγαίνουν στο μαγαζί του, είναι, διεθνώς "ξεβλαχιασμένοι" από "Κωστόπουλους" που πηγαίνανε να φάνε καλαμάρι με 150 ευρώ το κιλό (!!!) "για την εμπειρία".Ε, δεν λέει να πας Μύκονο και να μην φας καλαμάρι "για την εμπειρία".Προφανώς όμως, κάποιοι δεν ήταν τόσο ξιπασμένοι.