Βόλος: Κέρδισε την εμπιστοσύνη της μέσω Facebook και τις απέσπασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Βόλος: Κέρδισε την εμπιστοσύνη της μέσω Facebook και τις απέσπασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ Facebook Twitter
0

Στον εντοπισμό του δράστη που εξαπάτησε μέσω Facebook μία 58χρονη γυναίκα από το Βόλο αποσπώντας της μεγάλα χρηματικά ποσά προχώρησε η αστυνομία μετά από καταγγελία της ίδιας ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

Ο δράστης παρουσιάστηκε με ψεύτικα στοιχεία στην 58χρονη και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την ιατρική δαπάνη στρατευμάτων στη Συρία, την έπεισε να του καταθέσει συνολικό ποσό 36.320 ευρώ με διάφορα προσχήματα.

Μάλιστα, ενώ τον είχε ενισχύει οικονομικά εκείνος ζητούσε και άλλα χρήματα και βλέποντας ότι εκείνη δεν ενέδιδε την απειλούσε. Στο διάστημα της επαφής τους ο επιτήδειος είχε κλέψει προσωπικά της στοιχεία από τον υπολογιστή της και τις επικοινωνίες που είχαν και προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του, να αρπάξει και άλλα λεφτά, άρχισε να εκτοξεύει απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας, αλλά και κατά των συμφερόντων της εταιρείας της, ισχυριζόμενος ότι θα διέρρεε στο διαδίκτυο προσωπικά της στοιχεία.

Όταν η 58χρονη είδε ότι πλέον η κατάσταση είχε ξεφύγει από τον έλεγχό της και δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί, απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε τα περιστατικά.


Έτσι άρχισαν και οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα μελετούσε διακριτικά την υπόθεση σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και τελικά κατάφερε με μία σειρά ενεργειών να φθάσει στον έναν δράστη.


Ένα μέρος του ποσού των 36.320 ευρώ, που η 58χρονη είχε καταθέσει σε διάφορα τραπεζικά καταστήματα και μέσω της Western Union, διαπιστώθηκε ότι είχε μεταφερθεί σε λογαριασμό ιδιοκτησίας ενός υπηκόου Νιγηρίας ηλικίας 38 ετών κατοίκου Θεσσαλονίκης.


Ο δράστης εντοπίστηκε και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία ότι φέρεται να δέχτηκε να εκτελέσει ρόλο παράνομου μεταφορέα χρήματος αφού παρέλαβε ποσό ύψους 4.000 ευρώ που ήταν μέρος της λείας.


Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και για το δεύτερο άτομο, τον άγνωστο όπως τελικά αποδείχτηκε συνομιλητή της 58χρονης στο Facebook.

Με πληροφορίες από Ταχυδρόμο

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM