ΕΔΕ για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Η ΕΛΑΣ είχε πληροφορίες, αλλά αιφνιδιάστηκε

ΕΔΕ για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Η ΕΛΑΣ είχε πληροφορίες, αλλά αιφνιδιάστηκε Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
2

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την επίθεση από τον Ρουβίκωνα στη Βουλή, διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Το Βήμα, η ΕΛ.ΑΣ. ήταν σε επιφυλακή εδώ και μέρες για πιθανή επίθεση στο κτίριο της Βουλής. Πριν από τρεις ημέρες, η εφημερίδα σε ρεπορτάζ της προειδοποιούσε για επικείμενη επίθεση. «Επιδρομή στο κτίριο της Βουλής φοβάται η ΕΛΑΣ, λόγω κυρίως της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα! Η Αστυνομία, έντρομη από το κύμα επιθέσεων αντιεξουσιαστών λόγω της μη χορήγησης της 7ης άδειας στον 'Λουκά' της 17Ν αλλά και της αδυναμίας της να αποτρέψει τις καταδρομικές επιθέσεις, αποφάσισε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από τη Βουλή. Με τον φόβο ότι μέχρι κι αυτός μπορεί πλέον να είναι ο στόχος των αντιεξουσιαστών που κλιμάκωναν τις τελευταίες ημέρες την δράση τους», ανέφερε το ρεπορτάζ. 

ΕΔΕ για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Η ΕΛΑΣ είχε πληροφορίες, αλλά αιφνιδιάστηκε Facebook Twitter
Το έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που αποκάλυψε η εφημερίδα Το Βήμα

Ακόμα Το Βήμα έφερε στο φως εσωτερικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που στάλθηκε στις 13 Μαΐου 2019. Το εν λόγω έγγραφο έχει τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του». Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κατά βάθος, είναι να λυπόμαστε και να ανησυχούμε πια για την καθημερινή ασφάλειά μας.Φανταστείτε να μην υπήρχε και η επιστολή προειδοποίησης για αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.Όλα να τα συνεκτιμήσουμε πριν επιλέξουμε αυτούς που θέλουμε να μας κυβερνούν.Μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε και για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Η αστυνομία νιώθει περήφανη στη τοποθεσία βουλή.Η τροχαία νιώθει περήφανη σε κάθε δρόμο και στενό της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας.Τα αναδρομικά να πάρουν μόνο για να συνεχίσουν να είναι τυφλοί.