Σήμερα αποφασίζει ο Αρειος Πάγος για την άδεια του Κουφοντίνα

Σήμερα αποφασίζει ο Αρειος Πάγος για την άδεια του Κουφοντίνα Facebook Twitter
0

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί σήμερα η αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε περίπτωση που το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, τότε το αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί εκ νέου στο δικαστήριο Βόλου, με άλλη σύνθεση.

Η Ξένη Δημητρίου την περασμένη Παρασκευή ζήτησε αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, που είχε αρνηθεί την άδεια στον Κουφοντίνα. 

Σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή η όχι την αναίρεση της κυρίας Ξένης Δημητρίου. Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια που έχει ζητήσει.

Αν όμως αναιρεθεί το βούλευμα, τότε θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως για να κρίνει εκ νέου το αίτημα για τη χορήγηση της άδειας. Κατά πάγια πρακτική το Ποινικό Τμήμα, σε ανάλογες περιπτώσεις, μετά τη συζήτηση αναιρέσεων επί βουλευμάτων, δεν εκδίδει αυθημερόν τις αποφάσεις-βουλεύματά του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM