Κέρκυρα: Φυλάκιση και πρόστιμο στον 67χρονο που πυροβόλησε τη σκυλίτσα του

Κέρκυρα: Φυλάκιση και πρόστιμο στον 67χρονο που πυροβόλησε τη σκυλίτσα του Facebook Twitter
Φωτογραφια: kerkyrasimera.gr
0

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών και πρόστιμο 5.300 ευρώ, επιβλήθηκαν στον 67χρονο που πυροβόλησε τη σκυλίτσα του στην Κέρκυρα. 

Ο 67χρονος συνελήφθη πριν από τέσσερις μέρες, με την κατηγορία της παράβαση του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, καθώς και παράνομη οπλοχρησία. Ο άνδρας που άσκησε έφεση στην ποινή που του επιβλήθηκε, κατηγορείται ότι την περασμένη Τετάρτη πυροβόλησε την σκυλίτσα του με κυνηγετικό όπλο που είχε στην κατοχή του. Το γεγονός, που έλαβε χώρα στην περιοχή Πέραμα της Κέρκυρας, κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές μία γειτόνισσα του, που τον είδε να προβαίνει στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Μετά από έρευνες ανδρών του αστυνομικού τμήματος Αχιλλείων Κέρκυρας, η το πληγωμένο ζώο εντοπίστηκε από τα μέλη της Φιλοζωικής «Κιβωτός», μέσα σε ένα χωράφι και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο όπου και διέγνωσε τα πολλαπλά χτυπήματα που έφερε από τα σκάγια. Τα πίσω πόδια του ζώου έχουν παραλύσει. Σε έρευνες που έγιναν από τις αστυνομικές αρχές, στην αυλή του 67χρονου, βρέθηκαν, ακόμη δύο ενήλικα σκυλιά και έξι κουταβάκια που παραδόθηκαν στο φιλοζωικό σύλλογο Κέρκυρας. Η σκυλίτσα αναμένεται να μεταφερθεί στην κτηνιατρική κλινική του Α.Π.Θ. λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM