Γέμισαν με συνθήματα και γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης

Γέμισαν με συνθήματα και γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Tο κανονικό βαγόνι πριν τα γκράφιτι
19

Καμία σχέση με την εικόνα τους όταν έφτασαν στην Θεσσαλονίκη δεν έχουν σήμερα τα βαγόνια του πρώτου συρμού του μετρό, καθώς άγνωστοι τα γέμισαν με συνθήματα και γκράφιτι. 

Οι υπεύθυνοι στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας βρέθηκαν την Κυριακή μπροστά από ένα απίστευτο θέαμα, όταν αντίκρισαν τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης γεμάτα συνθήματα και γκράφιτι. 

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό προχωρούν στον καθαρισμό τους, ενώ αναμένεται να αυξήσουν και την φύλαξη του Αμαξοστασίου, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το μέγεθος του γκράφιτι καθώς δείχνει πως οι άγνωστοι που το σχεδίασαν είχαν ανενόχλητοι πολύ χρόνο μπροστά στον «καμβά» τους.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κρινής του TV100

Μετά το συμβάν, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος πρόκειται να καταθέσει πρόταση να εξοπλιστεί το αμαξοστάσιο του μετρό της Πυλαίας με εσωτερικό κύκλωμα και κάμερες για την ακόμη πιο στενή παρακολούθηση του χώρου και καταγραφή των «ύποπτων» κινήσεων που μπορεί να σημειωθούν.

«Δυστυχώς παρά τον διπλασιασμό των μέτρων ασφαλείας άγνωστοι εισήλθαν τα ξημερώματα στο χώρο και πρόλαβαν να ζωγραφίσουν γκράφιτι στη μια πλευρά των δύο βαγονιών, από τα τέσσερα, του συρμού, που μόλις την περασμένη Πέμπτη, μπήκε στις ράγες. Από την Παρασκευή 17 Μαΐου το πρωί είχαμε τοποθετήσει τέσσερις φύλακες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας και έτσι αποφεύχθηκε το χειρότερο», είπε ο κ. Μυλόπουλος. «Ήταν δύσκολο να βρούμε τα υλικά για τον καθαρισμό των βαγονιών, αλλά τα βρήκαμε. Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουμε τον καθαρισμό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή μόλις τους αντιλήφθηκαν άνδρες της ασφάλειας.

Γέμισαν με συνθήματα και γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Πηγή φωτό: Παναγιώτης Κρινής/ TV100
Γέμισαν με συνθήματα και γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Πηγή φωτό: Παναγιώτης Κρινής/ TV100
Γέμισαν με συνθήματα και γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Πηγή φωτό: Παναγιώτης Κρινής/ TV100
Γέμισαν με συνθήματα και γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Πηγή φωτό: Παναγιώτης Κρινής/ TV100
Γέμισαν με συνθήματα και γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Πηγή φωτό: Παναγιώτης Κρινής/ TV100
Ελλάδα
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Πέρα από το θέμα της φύλαξης το πρόβλημα πηγάζει από την έλλειψη παιδείας που υπάρχει στην κοινωνία. Είμαι κάτοικος Λονδίνου, τα περισσότερα τρένα μένουν αφύλακτα το βράδυ αλλά δεν θα δεις γκράφιτι σε κανένα από αυτά, παρόλο που οι Λονδρέζοι τα κακομεταχειροζονται περισσότερο μέσα στη μέρα και πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρούν.Διαβάζοντας αυτά αναρωτιέμαι αν αξίζει η ανακατασκευή των τρένων στον ηλεκτρικό της Αθήνας ή τα καινούρια τρένα που θα φέρουν έξ Ιταλίας στην Τραινοσε αφού ξέρουμε οτι θα καταντήσουν έτσι και αυτά!Λογικά τα άτομα πο προχωράνε σε τέτοιες ενέργειες ειναι έφηβοι. Γονείς δεν έχουν να τους βάλουν χέρι και να τους πούνε οτι αυτό που κάνουν ειναι λάθος; Δεν θα έπρεπε να απαγορευτεί η πώληση σπρέι σε άτομα κάτω των 18; Τα άτομα που πιάνονται να κάνουν τέτοιες ενέργειες δεν θα έπρεπε να καταδικάζονται σε κοινωνική εργασία όπου θα καθαρίζουν τις πόλεις από τα γκράφιτι που δημιουργούν;
"ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος πρόκειται να καταθέσει πρόταση να εξοπλιστεί το αμαξοστάσιο του μετρό της Πυλαίας με εσωτερικό κύκλωμα και κάμερες για την ακόμη πιο στενή παρακολούθηση του χώρου και καταγραφή των «ύποπτων» κινήσεων που μπορεί να σημειωθούν." Υπο κανονικές συνθήκες, η αποκάλυψη πως δεν υπήρχε κλειστό κύκλωμα (κάτι που έχει και το τελευταίο ZARA ffs) σε χώρο που στεγάζεται εξοπλισμός εκατομμυρίων, θα έπρεπε να έχει οδηγήσει σε μια σειρά παραιτήσεων. Φυσικά ζούμε στην χώρα που ούτε μια κυριολεκτική εκατόμβη νεκρών ήταν αρκετή να τους ξεκουνήσει από τους χρυσοπληρωμένους θρόνους τους.
Εγώ προτείνω να τα καθαρίσουν και μετά να κάνουν εγκαίνια για τον καθαρισμό τους... Μόλις εγκαταστήσουν τις κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας να κάνουν πάλι εγκαίνια...νομίζω ότι αν εγκαινιάζουν κάθε σταθμό όταν θα είναι έτοιμος, και κάθε βαγόνι που έρχεται, το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει εγκαινιαστεί περίπου 475 φορές, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, μέχρι να λειτουργήσει...
Η ουσία του θέματος δεν είναι το αν είναι αισθητικά ωραίο το αποτέλεσμα (ωραίο είναι), η ουσία είναι, ότι σε αυτή τη χώρα τελικά, κανείς δε σέβεται τίποτα, οι κανόνες υπάρχουν προφανώς προαιρετικά κ οι περισσότεροι απλά κάνουν ότι γουστάρουν. Κ όποιος πει "σιγά τι έγινε", να υπευθυμίσω ότι αυτός ο ωχαδερφισμός μας έχει φάει κ φτάσαμε όπου φτάσαμε ως χώρα...τελικά είμαστε άξιοι της μοιρας μας...
Αν το Αττικό Μετρό τους είχε προσλάβει να τα βαψουν με γκραφίτι, κανένα πρόβλημα! Δεν τους προσέλαβε, όσο ωραίο κ αν είναι το αποτέλεσμα, δεν αναρεί το γεγονός ότι επέλαξαν αυθαίρετα να βανδαλίδουν δημόσια/ ξένη περιουσια, επιβάλλοντας κ τη δική τους αισθητική. Που τελειώνει η ελευθερία του ενός και εξεκινά του άλλου? Όταν κάτι είναι ξένο ή δημόσιο, ο καθένας μας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει γιατί έτσι γουστάρει? στο μυαλό σου προφανώς ναι γιατί αλλιώς είναι μικροαστός... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
"οι υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό ... αναμένεται να αυξήσουν και την φύλαξη του Αμαξοστασίου"Ναι γιατί είχαν τρομερή φύλαξη ως τώρα, αλλά από εδώ και πέρα θα είναι κέρβεροι!
Δηλαδή, σε ένα τόσο σημαντικό εργοτάξιο μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, να κάνει ό,τι θέλει και να φύγει ανενόχλητος. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Το Μέγαρο Μαξίμου στεγάζει εδώ και 5 χρόνια το μεγαλύτερο μπαχαλακια της χώρας. Τον τύπο που του αρέσουν οι μολότωφ, που κάνει ταξικό πόλεμο από το κότερο και παίζει με ΧΑ και 17Ν ταυτόχρονα. Για τη Βουλή, εδώ και λίγα χρόνια έχει ναζι μέσα, που τραμπουκιζουν όποιον γουστάρουν.. Όσο για την προεδρία, δεν ιδρώνει. Κοτζάμ χαστούκι από ναζι είδε μπροστά του και δεν ταραχτηκε. Ίσως γι αυτό του άρεσε του κατάληψια του Μαξίμου.
Ναι ήταν πολύ δύσκολο να έχουν εξαρχής έναν σεκιουριτά την νύχτα εκεί, έπρεπε δηλαδή πρώτα να γίνει το κακό και μετά να βάλουν φύλαξη. Πολύ αφελείς. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη που γίνεται χαμός από γκράφιτι και δη σε πάσης φύσεως βαγόνια.