Ανοίγει ο δρόμος για άδεια στον Κουφοντίνα - Η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα

Ανοίγει ο δρόμος για άδεια στον Κουφοντίνα - Η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
22

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα 93 του Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, για την απόρριψη του αιτήματος αδείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα Δικαστήρια καθαρογραφόταν η σχετική απόφαση προκειμένου να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από το Πρωτοδικείο Βόλου, ενώ το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αναίρεση αναμένεται μάλιστα να συζητηθεί άμεσα στον Άρειο Πάγο.

Η Εισαγγελέας προχώρησε σε άσκηση αναίρεσης, μια ενέργεια που ουσιαστικά δρομολογεί διαδικασίες για ενδεχόμενη ανατροπή της απόφασης των δικαστών, που υπήρξε ομόφωνη για απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση της 7ης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου, εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε σκόπιμο από τους θεράποντες ιατρούς να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου». Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, που ήρθε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει χάσει 12,5 κιλά.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι παρεμβάσεις και οι επιθέσεις αντιεξουσιαστών που υποστηρίζουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το βράδυ της Πέμπτης άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εισέβαλαν στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3, κάνοντας παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Επίσης πριν λίγα 24ωρα στόχος επίθεσης έγινε και το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ελλάδα
22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Ο καημένος ο ημίθεος νομίζει ότι είναι αβανγκάρντ και προκαλεί "τους αστούς" με τα βλακώδη σχόλιά του. Πιό μικροαστίλα πάντως απ'το ότι σχολιάζει σαδιστικά και χαιρέκακα από το κομπιουτεράκι του στο δωματιάκι του δολοφονίες και λυντσαρίσματα πολιτών από άναδρους serial killers, ή που χαίρεται για την μακροβιότητα δικτατοριών (για "σπάσιμο"), δεν νομίζω να υπάρχει στο παρόν site.Τουλάχιστον οι άνθρωποι αυτοί (ακόμα και οι χουντικοί σαδιστές/βασανιστές) μαρτύρησαν, και πρωταγωνίστησαν ακούσια έστω ως θύματα, ενώ εκείνος είναι καταδικασμένος στην ανωνυμία και την μετριότητα (όπως τού έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, κάνοντάς τον να αφρίζει).Καλό Σαββατόβραδο!
ω, τι συγκίνηση, ο Χέστον ασχολείται πάλι με την ταπεινότητά μου... Κι αν σχολιάζω από το τηλεφωνάκι μου, τι γίνεται, θα κρεμαστείς στο Σύνταγμα (που έχει και τσάμπα wi-fi;). Πόσο θα κλαίς ακομη για τη Βενεζουέλα; πότε θα βρεις μια πιο δημιουργική ασχολία; δε λέω για δουλειά γιατί σε κόβω για τύπο που τα έχει λυμένα αυτά... θύματα οι βασανιστές, ε; να κάνεις καμμιά διαδήλωση για να αποκατασταθούν έστω και μετά θάνατο αλλά να ενημερώσεις πρώτα την αστυνομία, μην κλείσει απροειδοποίητα το Σύνταγμα και πληγεί ο τουρισμός.
Διεθνώς αυτή η πρακτική της απεργίας πείνας φέρνει πάντα σχεδόν αποτελέσματα. Ωμός εκβιασμός διότι τα κράτη φοβούνται μην κατηγορηθούν για ό,τι πάθουν κρατούμενοι τους. Βέβαια δεν έχω πολύ κατανόηση σαυτό καθώς μιλάμε για ενήλικα άτομα που το κάνουν συνειδητά, άρα ό,τι πάθουν - τι θετικό τι αρνητικό να πω εδώ - είναι και δική τους ευθύνη. Οι πράξεις έχουν και συνέπειες.
"...αυτή η πρακτική της απεργίας πείνας φέρνει πάντα σχεδόν αποτελέσματα..."Φέρνει αποτελέσματα αλλά αφού πρώτα πεθάνουν κάποιοι από τους απεργούς. Έτσι έγινε σε όλες τις περιπτώσεις απεργιών πείνας των Ιρλανδών, οι οποίοι τις έκαναν μαζικά, με πολλούς ταυτόχρονα απεργούς πείνας. Ούτως ώστε να πεθάνουν 2-3 πραγματικοί ήρωες (και όχι καραγκιόζηδες, με αρχικαραγκιόζη όλων των εποχών, βέβαια, τον Συριζαίο--τί άλλο θα ήταν άλλωστε--Μιχελογιαννάκη) και να δείξουν πως είναι όντως αποφασισμένοι, και από την κατακραυγή να επιτύχουν τους σκοπούς τους, δηλαδή να υποχωρήσουν οι Άγγλοι.Ενώ με τον Κουφοντίνα δεν ξέρουμε τι θα γινόταν. Μπορεί να έλεγε ο γιος τους "φάε μπαμπά..." σε λίγες μέρες και να τελείωνε η υπόθεση.Εσύ πάντως Ανώνυμε Μουσαφίρη εμφανίζεσαι κάθε τόσο στα σχόλια και υποστηρίζεις πάντοτε με μουλωχτό τρόπο την κυβέρνηση. Πάντα θα βρεις κάποια δικαιολογία για τον Τσίπρα και την κυβερνησή του. Ή κάνω λάθος;Λέω να σε μετονόμασω ως "Strangelove" (σκέτο, όχι Δόκτωρ): θα μας μάθεις πως να πάψουμε να ανησυχούμε, και πως να αγαπήσουμε επιτέλους τον φίλο μας τον Αλέξη. "Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Tsipras"
Δεν χρειαζόταν καν αναφορά στον Μιχελογιαννάκη. Ντεμέκ απεργός ήταν, καραγκιόζης, ούτε ο ίδιος δεν θα ξέρει πως την πήρε την απόφαση. Με το που γουργούρισε η κοιλιά σταμάτησε αμέσως. Ναι τώρα εδώ δεν έχουμε μαζικές απεργίες πείνας, συνήθως ένας ή δύο είναι που κάνουν. Και ακριβώς επειδή έχουν υπάρξει νεκροί, οι άλλες χώρες δεν θέλουν να δουν νεκρό. Σχετικά πρόσφατα ο Ρωμανός και τώρα (πάλι) ο Κουφοντίνας κάνει. Τώρα γιατί κάνει; Καλοέμαθε με τις άδειες που προβλέπονταν από τον Νόμο και όταν κόπηκαν του κακοέπεσε. Και επειδή ξέρει ότι το σύστημα που πολεμούσε δεν είναι τελικά τόσο κακό κ σκληρό τώρα το πιέζει ώστε να επωφεληθεί από ευεργετικές του διατάξεις. Ίσως πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για κάποιες ειδικές κατηγορίες κρατουμένων. Και τώρα να μην πάρει άδεια, στο μέλλον πιθανόν να το επιχειρήσει εκ νέου. Μωρέ αγάπα όποιον θες, εγώ θα σου πω; Υποστήριξε Τσίπρα, Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Τζήμερο κτλπ. αρκεί να μην δω ποτέ τίποτα περί Χρυσών Αυγών. Έχεις τις αντιλήψεις σου και κρίνεις ανάλογα, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Και εγώ σε βλέπω σε κάθε δεύτερο άρθρο εδώ μέσα, δεν σε χαρακτήρισα, ποσώ δε βλέπω κάποια χρησιμότητα να σκεφτώ παρατσούκλι (ποιο το νόημα αλήθεια) για σένα. Λογικά ήθελες να βάλεις και αρνητικό ψήφο (που δυστυχώς καταργήθηκε) και εκφράστηκες σε λόγια ανώνυμε Αστον Χεστον, δεκτό.
Τι να σου πω, χαίρομαι που είσαι τόσο αισιόδοξος (hello sunshine!) και "απροκατάληπτος", σε σημείο που να δείχνεις κατανόηση ακόμα και για τον Κουφοντίνα. Κάπως έτσι, όμως, σχετικοποιούνται τα πάντα.
Και κάτι ακόμα: Για τον Ρωμανό θα στενοχωριόμασταν πολλοί αν πάθαινε κάτι η υγεία του, έστω και από δική του επιλογή. Σε τελική ανάλυση είναι ένας "παραστρατημένος νέος" (για να το θέσω...παλιομοδίτικα) δεν σκότωσε ούτε τραυμάτισε κάποιον. Για τον Κουφοντίνα θα στενοχωρηθούν πολλοί (μα πολλοί) λιγότεροι.
Φίλε κάθε άνθρωπος κάνει κάτι για κάποιον λόγο, τι κατανόηση και τέτοια ειρωνευεσαι; Αν δεν καταλάβεις γιατί κάνει κάποιος κάτι, δεν θα μπορείς και εσύ ποτέ να το σταματήσεις. Ο Κουφοντίνας απεργεί γιατί ξέρει ότι θα του περάσει ίσως, γιατί ξέρει ότι ο Νόμος δίνει την δυνατότητα και επειδή έχει ξαναπάρει άδειες. Εαν δεν του είχε εγκριθεί ποτέ καμία, πιθανόν να μην ακουγόταν. Τώρα είδες, ήρθε και εισαγγελική επιβεβαίωση με την Εισαγγελέα να λέει "ακόμα και οι πολυισοβίτες έχουν δικαιώματα". Τώρα θα πάρει παραπάνω θάρρος καθώς ακόμα και αν δεν βγει τώρα, στο μέλλον θα επικαλεστεί ενώπιων των δικαστικών Αρχών αυτή τη φράση. Με λίγα λόγια τα "κατάφερε" να πετύχει κάτι.
"...Λογικά ήθελες να βάλεις και αρνητικό ψήφο (που δυστυχώς καταργήθηκε)..."Θαυμάσια ιδέα ήταν που καταργήθηκε. Αναγκαζόμαστε να επιχειρηματολογήσουμε αν δεν μας αρέσει κάτι, οι δε "σιωπηλοί Συριζαίοι" (και σπανίως κάποιοι ακροδεξιοί ή χρυσαυγίτες) που εκτονώνονταν βάζοντας πολλές αρνητικές ψήφους είναι πλέον παρελθόν. Αραιά και που ίσως να νοθεύουν τις θετικές ψήφους σε προβοκατόρικα σχόλια (όπως τις προάλλες με την "αλοιφή"). Αλλά εάν δεν υπάρξουν τέτοια σχόλια ή κοπούν, οι "άλαλοι" δεν έχουν καμία εκπροσώπηση (όπως αξίζει σε όσους δεν έχουν επιχειρήματα παρά μόνο φανατισμό).
Εκβιασμός δηλαδη απο το δολοφονο. Και υποκύπτει το κράτος ολόκληρο. Τετοια σαθρή είναι η δημοκρατία μας. Τόσο λίγη. Μεγάλη νίκη για την τρομοκρατία, κέρδισε ένα ήρωα. Να δούμε αν θα υπαρασπιστεί καποιος τη δημοκρατία με τέτοιο ζήλο κάποτε..
"ως αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα Δικαστήρια καθαρογραφόταν η σχετική απόφαση"Καθαρογράφεται όπως καθαρογράφονταν τα μνημόνια μια εποχή. Θυμάστε;Ο Τσίπρας μόλις υπέγραψε "Μνημόνιο Κουφοντίνα".