Μήνυση των Ρομά για ρατσιστικό πρωτοσέλιδο με αφορμή την ομιλία Τσίπρα στη Λαμία

Μήνυση των Ρομά για ρατσιστικό πρωτοσέλιδο με αφορμή την ομιλία Τσίπρα στη Λαμία Facebook Twitter
4

Μήνυση υπέβαλαν ο Πρόεδρος και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΟΜ Στερεάς Ελλάδας κατά του Στέφανου Χίου και της εφημερίδας «Μακελειό» για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, μετά την δημοσίευση του πρωτοσέλιδου της Παρασκευής.

Στη μήνυση αναφέρεται η παράβαση του ρατσιστικού νόμου από το δημοσίευμα της εφημερίδας Μακελειό που προκάλεσε την αντίδραση των Ρομά και αφορούσε την παρουσία μεγάλου αριθμού Ρομά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Στο επίμαχο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αναγράφεται: «Σε τραγική συγκέντρωση στη Λαμία ο Αλέξης. ΤΙΓΚΑ στους γύφτους με τα μπαϊράκια του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυση των Ρομά για ρατσιστικό πρωτοσέλιδο με αφορμή την ομιλία Τσίπρα στη Λαμία Facebook Twitter

Σημειώνεται ότι χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη έχει εγείρει συζητήσεις σχετικά με τη σύνθεση του ακροατηρίου, με πολλές ακραίες φωνές και χαρακτηρισμούς.

Οι αναφορές στον Βελουχιώτη αλλά και παρουσία Ρομά στην ομιλία του πρωθυπουργού προκάλεσαν πολλά σχόλια από τους χρήστες του Twitter με αρκετούς από αυτούς να επισυνάπτουν φωτογραφίες από τη συγκέντρωση θέτοντας το ερώτημα αν οι ομάδες αυτές μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές όπως η Θήβα.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου ο Πρόεδρος των Ρομά Στερεάς Βαλάντης Χαλιλόπουλος αναφέρθηκε στη μήνυση, ενώ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την κινητοποίηση των Ρομά για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λαμία. Ο κ. Χαλιλόπουλος υπερασπίστηκε του δικαιώματός τους να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε προεκλογική εκδήλωση, αποκάλυψε ωστόσο ότι υπήρξε οργανωμένη μετακίνηση Ρομά, όχι μόνο από τη Λαμία, αλλά και από το Πυρί Βοιωτίας, την Καρδίτσα ακόμη και την Ξάνθη.

 Με πληροφορίες από Lamiareport/TvStar

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Παρωδία Σοβιετίας πάντως: όπως πχ ο Στάλιν μετακινούσε πληθυσμούς οπως τον συνέφερε (με τραγικές βέβαια συνέπειες), έτσι και ο Πατερούλης μας--για να δημιουργήσει την εντύπωση "λαοθάλασσας". Με κωμικά αποτελέσματα. Στάλιν με Ποτέμκιν μαζί (ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τα ψεύτικα χωριά που έστηνε για να δείξει στην Μεγάλη Αικατερίνη πόσο δήθεν την αγαπάει ο λαός της). Οι Ρωσόφιλοι Έλληνες εκατέρωθεν (κομμουνιστές/ακροδεξιοί) θα πρέπει μα νιώθουν αγαλλίαση.
Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν είναι ο Τσίπρας ο πρώτος διδάξας. Ας θυμηθούμε λίγο τα 80's, το ΠΑΣΟΚ, τον Αντρέα, την ΝΔ, τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς και τους μπαξέδες στα μεγάφωνα, τις ορδές και τα γαλαζοπράσινα πούλμαν να βγαίνουν από το King Minos στον Πειραιά on the way to Σύνταγμα και, φυσικά, τον αξέχαστο Τάσο Μπιρσίμ. Μεγαλεία...
Με την διαφορά ότι τότε τέτοια κόλπα τα έκαναν όλοι. Τώρα ο τσίπρας είναι μόνος του, επιπλέον τα χοντροειδή--όλοι σε ένα σημείο της πλατείας, και γύρω κενό--και χαζά, και άγαρμπα και άτσαλα κόλπα του αποκαλύπτονται σε χρόνο dt, χάρη στο ίντερνετ και την τεχνολογία (κινητά με δυνατότητα φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης).(Τον στραβό σίγουρα δεν πρέπει να τον αδικούμε, είναι κρίμα).
Τοτε ομως υπηρχε πολυς κοσμος που πηγαινε. τωρα μιλαμε κανει τους σωματοφυλακες του να κανουν οτι μπογιατιζουν - μιλαμε για συγκεντρωσεις που το 80% ειναι ασχετοι.