Λαμία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες στην υπόθεση ασέλγειας σε βάρος της ανήλικης ΑμεΑ - Την έδενε με αλυσίδα ο πατέρας της

Λαμία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες στην υπόθεση ασέλγειας σε βάρος της ανήλικης ΑμεΑ - Την έδενε με αλυσίδα ο πατέρας της Facebook Twitter
2

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του 53χρονου πατέρα από την Λαμία ο οποίος εξέδιδε την ανήλικη ΑμεΑ κόρη του.


Το δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης πήραν ο 53χρονος πατέρας και οι δύο συλληφθέντες που ασελγούσαν σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού με βαριά νοητική υστέρηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport, δύο από τα τέσσερα αδέλφια της ανήλικης είχαν καταγγείλει από το 2016 τα όσα συνέβαιναν σε βάρος της αδελφής του, χωρίς ωστόσο να δουν αποτέλεσμα.

Τώρα που το θέμα έφτασε στην Εισαγγελία και δόθηκε εντολή διερεύνησης ο 26χρονος αδελφός της Μαρίας, μαζί και με ακόμη έναν αδελφό του παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στις Αρχές και κατέθεσαν τα όσα είχαν βιώσει από τον πατέρα τους στην παιδική τους ηλικία, οι ίδιοι και η αδελφή τους.


«Πρώτο μέλημά μου είναι τι θα γίνει η αδελφή μου, η Μαρία. Όσο για τον πατέρα μας, έστω και αργά, αποδόθηκε δικαιοσύνη. Θα έπρεπε να ήταν μέσα εδώ και πολλά χρόνια...», δήλωσε στο LamiaReport μετά την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

Ο 53χρονος είχε αποκτήσει πέντε παιδιά (τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι) με την μητέρα που επίσης έχει βαριά νοητική υστέρηση και δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τα παιδιά αλλά ούτε και να προστατέψει την ανήλικη. Οι καταθέσεις των παιδιών για τα όσα βίωναν στα χέρια του πατέρα τους είναι σοκαριστικές.

Ο 53χρονος εβαζε τα παιδιά από την ηλικία των 5 ετών να δουλεύουν στο χοιροστάσιο που διατηρούσε κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα χτυπούσε με μπετόβεργες, καναπίτσα και σύρμα, για ασήμαντες αφορμές.

«Έχω δει με τα μάτια μου τον πατέρα μου να δένει με αλυσίδα από το λαιμό την αδελφή μου την Μαρία σε ηλικία 4 ετών. Σαν να ήταν σκυλί. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα (νοητική υστέρηση) που έχει η Μαρία είναι αποτέλεσμα του προβλήματος που έχει η μητέρα μου ή είναι από τα δεσίματα του πάτερα μου και το ξύλο που της έριχνε...», λέει ένα από τα αδέλφια την ανήλικης.

Ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια εκτός από το χοιροστάσιο στην εφηβεία του άρχισε να δουλεύει και σαν γκαρσόνι. Ο 53χρονος τον έδερνε και του έπαιρνε το μεροκάματο. «Ο πατέρας μας είχε μισθό από το νοσοκομείο που δούλευε. Είχε επιπλέον εισόδημα από το χοιροστάσιο. Ποτέ δεν καταλάβαμε τι έκανε τα χρήματα. Εμείς πάντως μέναμε νηστικά και δεν είχαμε να φάμε...», είπε.

Ο 53χρονος τα Σαββατοκύριακα έπαιρνε το κορίτσι στο χοιροστάσιο αφήνοντάς το με τους εργάτες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, εκτός από τους δυο που προφυλακίστηκαν σήμερα, σε βάρος της ανήλικης φέρεται να είχαν ασελγήσει στο παρελθόν και κάποιοι αλλοδαποί που εργάζονταν στο οικογενειακό χοιροστάσιο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όταν τα παιδιά έλεγαν στον πατέρα ότι κάτι συμβαίνει με τον γείτονα και την ΑμεΑ αδελφή τους εκείνος τα αγνοούσε. Το ίδιο συνέβαινε και όταν του έλεγαν για τους εργαζόμενους στο χοιροστάσιο, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ασελγούσαν σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού.


Τα αδέρφια της ανήλικης υποστηρίζουν υπήρχαν και άλλα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον αλλά και κάποιοι γείτονες που γνώριζαν τι συνέβαινε , αλλά κάνεις δεν τολμούσε να μιλήσει γιατί φοβόταν τον πατέρα.

Με  πληροφορίες από Lamiareport

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια