Ιατρική γνωμάτευση για Κουφοντίνα: Έχει χάσει 12,5 κιλά και κινδυνεύει από νεφρική ανεπάρκεια

Ιατρική γνωμάτευση για Κουφοντίνα: Έχει χάσει 12,5 κιλά και κινδυνεύει από νεφρική ανεπάρκεια Facebook Twitter
7

Ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα έδωσε στη δημοσιότητα η συνήγορος του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Η κυρία Κούρτοβικ γνωστοποίησε πως ο Δημητρής Κουφοντίνας έχει χάσει 12,5 κιλά κατά την απεργία πείνας και ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης «να προχωρήσει στην νομοθετική τροποποίηση των διατάξεων εκείνων του σωφρονιστικού νόμου που συνεχώς παράγουν αδιέξοδες και άδικες καταστάσεις, στερώντας από την πρόσβαση σε δικαιώματα κρατουμένους που δικαιούνται σε αυτά», καθώς και στην «κατάργηση του εισαγγελικού βέτο».

Ιατρική γνωμάτευση για Κουφοντίνα: Έχει χάσει 12,5 κιλά και κινδυνεύει από νεφρική ανεπάρκεια Facebook Twitter

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

«Προς ενημέρωση, σας κοινοποιούμε την ιατρική γνωμάτευση που εκδόθηκε, με αίτηση της οικογένειας, από το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου και από τον επιβλέποντα παθολόγο ιατρό Χαράλαμπο Μάνδρο, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Όπως προκύπτει από αυτήν, ο απεργός έχει απωλέσει μέχρι σήμερα 12,5 κιλά, περίπου αντιστοιχεί σε απώλεια βάρους ενός κιλού σε κάθε μέρα απεργίας πείνας και συνολικά το 15% του βάρους του, και παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της οικογένειας από τον επιβλέποντα νεφρολόγο, παρουσιάζει υπεροξέωση, δηλαδή αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph, εξέλιξη που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση νεφρικής ανεπάρκειας και συναφών βλαβών που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμες. Σημειώνουμε ότι από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου έχει δοθεί εντολή για αναγκαστική σίτιση την οποία αρνείται ο απεργός και ως προς την οποία, οι υπεύθυνοι γιατροί του νοσοκομείου θεωρούν ότι κωλύονται να εφαρμόσουν ενάντια στη θέλησή του (η σχετική πρακτική θεωρείται, όπως είναι γνωστό, βασανιστήριο).

Εξάλλου, με δεδομένο το αδιέξοδο που δημιουργεί η επιδείνωση της κατάστασης και οι περιορισμοί του νομικού πλαισίου, η μόνη δυνατότητα για να εμποδισθεί μια αποτρεπτέα εξέλιξη των πραγμάτων, είναι να προχωρήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην νομοθετική τροποποίηση των διατάξεων εκείνων του σωφρονιστικού νόμου που συνεχώς παράγουν αδιέξοδες και άδικες καταστάσεις, στερώντας από την πρόσβαση σε δικαιώματα κρατουμένους που δικαιούνται σε αυτά και εκθέτοντας τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς σε πιέσεις, για λήψη αποφάσεων σκοπιμότητας και όχι ουσίας: Στην κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, για την οποία το κυβερνών κόμμα είχε δεσμευτεί σε προηγούμενα στάδια, πριν από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας».

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
"που συνεχώς παράγουν αδιέξοδες και άδικες καταστάσεις, στερώντας από την πρόσβαση σε δικαιώματα κρατουμένους που δικαιούνται σε αυτά"To οτι αυτος παρηγαγε πραξεις που τον οδηγησαν σε αυτη την κατασταση και ειναι μαλιστα αμετανοητος γιατι αγνοειται; Δεν ανηκει στην κατηγορια των κρατουμενων που δικαιουνται αδειες, δεν ειναι το ιδιο να οταν σκοτωσει 11 ατομα υπο το πρισμα της τρομοκρατιας με τους υπολοιπους κρατουμενους οπως και να το κανουμε.
Ιατρική γνωμάτευση για Κουφοντίνα: Έχει χάσει 12,5 κιλά και κινδυνεύει από νεφρική ανεπάρκεια Πηγή: www.lifo.grΣιγά την είδηση!Απορώ με τα δημοσιογραφικά μέσα που έχουν αναδείξει ως ρυθμιστή της καθημερινότητας μας, αυτόν και τους ομοίους του.Βγήκε ο πρέσβης της αμερικής και μίλησε για χουλιγκάνια και την ίδια στιγμή έχουμε 40 ανταποκρίσεις την ημέρα από δημοσιογραφικά μέσα που ξερογλύφονται με τα τερτίπια του ρουβίκωνα και των λοιπών άεργων.Αίσθηση ευθύνης μηδέν...
Οι δημοκρατίες δεν εκβιάζονται. Ο κος Κουφοντίνας διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα στην αυτοκτονία. Εξάλλου είναι γνωστό τοις πάσι ότι γενικά το δώρο της ζωής δεν το πολυσέβεται...
Κατά κύριο λόγο, οι δημοκρατίες οφείλουν να επιδεικνύουν συνέπεια με τις αρχές τους, και στη συνέχεια, στηριγμένες σε αυτές να μην εκβιάζονται όπως πολύ σωστά παρατηρείς. Οταν προβλέπεις ένα δικαίωμα για τους κρατούμενους, ισχύει για όλους υπό τον όρο ότι σέβονται τις προϋποθέσεις του [και ο Κουφοντίνας τις σέβεται - η μετάνοια δεν συγκαταλέγεται σε αυτές τις προϋποθέσεις (το αν θα έπρεπε να μετανιώσει, τουλάχιστον για την ηλιθιότητα των πράξεών του, αυτός ένας πανθομολογουμένως ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση)].Επίσης το ελληνικό κράτος έκανε την επιλογή να τους αντιμετωπίσει ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και όχι ως πολιτικούς κρατούμενους, οπότε θα ισχύσουν στην περίπτωσή του και οι διατάξεις που ισχύουν για οποιονδήποτε ποινικό κρατούμενο.
Με ανατριχίλα διαβάζουμε ότι υπαρχουν άνθρωποι που μεταχειρίζονται τον όρο "πολιτικός κρατούμενος" για τον Κουφοντίνα. Μαθετε λοιπόν πως στην Ελληνική Δημοκρατία δεν υπάρχουν ούτε θα μπορούσαν να υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, μόνο ποινικοί. Σε άλλα καθεστώτα υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, σε αυτά που θαυμάζει ο "πανθομολογουμένως ιδιαίτερα έξυπνος" δολοφόνος. Και τελοσπάντων τι ακριβώς υπονοείται; Ότι το συμβούλιο των δικαστών πήρε μια παράνομη απόφαση; Από που προκύπτει αυτό; Διότι οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν πληροι ούτε τις τυπικές προυποθέσεις, ως πολυισοβίτης, ούτε τις ουσιαστικές αφού τίποτα δεν εγγυάται ότι δεν θα επαναλάβει τα εγκλήματά του. Όποιος έχει άλλα νομικά επιχειρήματα είναι ελεύθερος να κινηθεί εναντίον της απόφασης.
Συγγνώμη αλλά σφαλλεις.Σωφρονιστικός Κώδικας.Αρ. 53. Παρ. 1.(3) Εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τελέσεως, κατά τη διάρκεια της άδειας, νέων εγκλημάτων.(4) Συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και ότι ο κρατούμενος δεν θα χρησιμοποιήσει την άδειά του για λόγους διαφορετικούς από αυτούς για τους οποίους θα του χορηγηθεί.2. Για να διαπιστωθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις των προτάσεων (3) και (4) συνεκτιμώνται ιδίως:α) η προσωπικότητα του κατάδικου και η εν γένει συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της κράτησης, όπως αυτή αξιολογείται από τη συμμετοχή του σε κάθε είδους οργανωμένες δραστηριότητες και προγράμματα δημιουργικής αξιοποίησης του χρόνου κράτησης και το είδος και τη βαρύτητα τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων, σε συνδυασμό με το άρθρο 67 παράγραφος 4 του παρόντος κώδικα, και κατά τη διάρκεια των αδειών που ενδεχομένως του έχουν ήδη χορηγηθεί,β) η ατομική, επαγγελματική και κοινωνική κατάσταση του ιδίου και της οικογένειάς του, καθώς και οι τυχόν οικογενειακές του υποχρεώσεις,γ) η ωφέλεια που μπορεί να έχει για την προσωπικότητα του καταδίκου και τη μελλοντική του εξέλιξη η λήψη μέτρων για τη σταδιακή επάνοδό του σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας,δ) η ύπαρξη μιας ή περισσότερων προηγούμενων καταδικαστικών αποφάσεων για έγκλημα βίας ή έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, όταν η ποινή που έχει επιβληθεί και εκτίεται για ομοειδές έγκλημα είναι ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δεκαπέντε ετών.Για να μην λέμε ό,τι νάναι δηλαδή. Αν δεν θέλουμε να συνεκτιμησουμε ότι έχει δολοφονήσει 11 ανθρώπους, ότι κάθε έξοδος του είναι έναυσμα συγκέντρωσης φασιστοειδων επίδοξων δολοφόνων κτλ εμείς είμαστε στραβοί.Οι δημοκρατίες δεν απειλούνται και αυτοπροστατευονται.