Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη - Το έκανε για τον Κουφοντίνα

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη - Το έκανε για τον Κουφοντίνα Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης ανέλαβε ο Ρουβίκωνας.

Η αναρχική συλλογικότητα στην ανάρτησή του σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη λέγοντας ότι η επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.


Μάλιστα, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας σχετικό κείμενο για την επίθεση τους αλλά και βίντεο.

Ο Ρουβίκωνας, στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει φασιστική διάταξη το εισαγγελικού βέτο για νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέρει ότι η «απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους» και καταλήγει λέγοντας ότι «οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

«Παιδαριώδη βανδαλισμό» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ την επίθεση έξω από το σπίτι του. «Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Την καταδίκη της  επίθεσης με μπογιές στην κατοικία του πρέσβη εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.  Χαρακτηρίζει το περιστατικό «απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια», τονίζοντας όμως πως «δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας».

Στην ανακοίνωση  επισημαίνεται πως «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τουλάχιστον γελάμε.Η περήφανη πρώτη - και όπως φαίνεται διά παντώς τελευταία- φορά αριστερά, γλύφει τους φονιάδες των λαών αμερικάνοι μπας και στείλουν κάνα διαστημόπλοιο στην Κύπρο να φοβηθεί ο Ερντογάν - που παριστάνοντας τον μουρλό παίζει την πιο καλή διπλωματική μπαλίτσα στην υδρόγειο-. Και τα τριτοξάδερφα με το πιο χαβαλέ όνομα στον κόσμο για αριστερή ομάδα, περνάνε την 3η κοορτή με τον Πόλοκ δίπλα στην πρεσβεία και κάνουν αισθητική παρέμβαση στο σπίτι του πρέσβη...Τώρα το ότι λόγω μεγαλοψυχίας, λόγω αντίληψης πως με ηλίθιους δεν μπορείς να συννενοηθείς αλλά κυρίως λόγω σοβαρότερων εκκρεμοτήτων ο πρέσβης κράτησε χαμηλούς τόνους δε λέει κάτι, έτσι κι'αλλιώς ο λογαριασμός βγαίνει στο τέλος και τον πληρώνουμε οι μ@λ@κες...
Η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από την πολιτική ανοχή απέναντι στα "επαναστατικά δικά μας παιδιά".Η οποία ανοχή ευνόησε οι αρχικές ήπιες "επαναστασικές ασκήσεις", αφενός να εξελιχθούν σταδιακά σε πράξεις καταφανούς αυθαίρετης βίας κατά προσώπων και αφετέρου φθοράς υλικών πραγμάτων.Και τελικά, όλες να έχουν κοινό παρονομαστή την προσπάθεια επιβολής πολιτικών στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.Και το κόστος το πληρώνει η Δημοκρατία σαν επιλεγμένο πολίτευμα.ΓΙΑΤΙ, ΑΚΟΜΗ Η κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΤΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ.