Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Σε εξέλιξη πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Σε εξέλιξη πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
2

Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς αντιεξουσιαστές και συλλογικότητες πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η συγκέντρωση με αίτημα την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια, ωστόσο ξεκίνησε λίγο μετά τις 8. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με σύνθημα «Άδεια τώρα στον Δ. Κουφοντίνα».

Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για την πρόληψη πιθανών επεισοδίων, ενώ λόγω της πορείας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας στους δρόμους από τους οποίους θα περνούν οι διαδηλωτές.

«Η άρνηση χορήγησης άδειας δεν είναι μια προσωπική υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα. Στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήποτε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα για την πορεία αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένδεκα φορές ισοβίτης της 17 Νοέμβρη κάνει απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημά του για έβδομη κατά σειρά άδεια, συντασσόμενο με τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα, καθώς τον έκρινε ως «ικανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το γεγονός ότι ταλαιπωρείται τόσος κόσμος επειδή ΔΕΝ παίρνει άδεια κάποιος που αφαίρεσε τόσες ζωές, δείχνει την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Νομίζουμε ότι εχουμε πιάσει πάτο. Έχει και χειρότερα...
Αφήνοντας ασχολίαστο το γεγονός ότι απαιτούν το παράνομο (συνηθες πια στην Ελλάδα το θρασος αυτού του είδους), περί τινων πρόκειται πια; Κακομαθημένων 5χρονων; Αν δεχτούμε αγαπητοί ότι ο Κουφοντίνας (και κάθε Κουφοντίνας) δικαίως έσπασε το "μονοπώλιο της βίας" με τις δικές του βίαες πράξεις, το γεγονός ότι φυλακίστηκε αποτελεί απλα και μόνο την ηττα αυτού στον "πόλεμο" αυτό. Δεχτείτε την απώλεια του... στρατιώτη σας αντί να κλαίγεστε που δεν του δίνουν άδεια. Σε άλλους παρόμοιους... πολέμους, ξέρετε τι κανουν στους αιχμαλώτους, ε;