Φωτιά στο Νομισματικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας - Οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά

Φωτιά στο Νομισματικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας - Οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά Facebook Twitter
0

Φθορές σε εκθέματα και υλικές ζημιές στο κτίριο προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στο Νομισματικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο του Μουσείου και η Πυροσβεστική την έσβησε χωρίς να χρησιμοποιήσει νερό, λόγω της ιδαιτερότητας του χώρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για το περιστατικό στις 7:53 το πρωί της Δευτέρας και επί τόπου έσπευσαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε και περιορίστηκε σε χώρο του δευτέρου ορόφου, στο Νομισματικό Μουσείου Αθηνών, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), στο δήμο Αθηναίων, για την οποία η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 07:53 σήμερα.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των εκθεμάτων, η πυρκαγιά κατεσβέσθη χωρίς τη χρήση νερού.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές σε εκθέματα του Μουσείου, και υλικές ζημιές στο χώρο. Στο συμβάν επιχείρησαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού λέει πως δεν έγιναν ζημιές σε εκθέματα

 

«Μικρής έκτασης πυρκαγιά σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σε αίθουσα του δευτέρου ορόφου του Νομισματικού Μουσείου», όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οποία αναφέρεται, επίσης, ότι «η πυρκαγιά, που προκλήθηκε λόγω βλάβης κλιματιστικού μηχανήματος, κατασβέστηκε άμεσα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας« και ότι «προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης φθορές, χωρίς να υποστούν την παραμικρή βλάβη τα εκθέματα και οι προθήκες του μουσείου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM