Καταγγελία πως δεν άφησαν τις τουρίστριες αυτές να μπουν στην Ακρόπολη λόγω ενδυμασίας και φωτογράφου

Καταγγελία πως δεν άφησαν τις τουρίστριες αυτές να μπουν στην Ακρόπολη λόγω ενδυμασίας και φωτογράφου Facebook Twitter
10

Νεαρές τουρίστριες που σήμερα επιχείρησαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη έμειναν εκτός καθώς φορούσαν αρχαιοελληνική ενδυμασία.

Τα παραπάνω δημοσιεύονται στον ΣΚΑΙ μαζί με την καταγγελία για την απαγόρευση εισόδου. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης δεν επέτρεψαν την είσοδο σε 14 Γερμανίδες τουρίστριες με τη δικαιολογία ότι φορούσαν αρχαιοελληνικού τύπου ενδυμασία που ευτελίζει το χώρο.

Καταγγελία πως δεν άφησαν τις τουρίστριες αυτές να μπουν στην Ακρόπολη λόγω ενδυμασίας και φωτογράφου Facebook Twitter

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών άλλων τουριστών και Ελλήνων πολιτών. Ερωτηθείσα από τον ΣΚΑΪ η αρχαιοφύλακας δήλωσε δε ότι οι κοπέλες είχαν «επαγγελματία φωτογράφο» μαζί τους και έπρεπε να έχουν λάβει ειδική άδεια.

Οι φωτογραφίες που φέρονται να δείχνουν την ομάδα των τουριστριών δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ.

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Η ενδυμασια γιατί; ναι είναι κιτς αλλα δικαιωμα τους. Για τον επαγγελματια φωτογραφο να το δεχθω εφ'οσον πηγε με τριποδα, φωτισμους κτλ.Το δηλαδη; απαγορευεις την εισοδο του εξοπλισμου (εφ οσον είναι σοβαρος) και επιτρεπεις στους ανθρωπους με οποιαδηποτε κιτς ενδυμασια να προσελθουν. Εφ'οσον η ενσταση είναι η επαγγελματικη φωτογραφηση, αφαιρεις τα εργαλεια και βουαλα!
Άθελα σου ίσως τους δικαιολογείς και δεν το αξίζουν τέτοιοι κουτοπόνηροι τουρίστες. Καλά τους είπε ρεζίλιδες ο από πάνω. Σωστή η αντίδραση των αρχαιοφυλάκων, τζάμπα ντόρο κάνουν τα ελληνικά ΜΜΕ.
Πολύ καλά έκαναν και ήταν απόλυτα σωστή η δικαιολόγηση της αρχαιοφύλακα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αποτελεί είδηση. Να πάνε αλλού να κάνουν τα καραγκιοζιλίκια τους κάποιοι ρεζίληδες τουρίστες.
Νομίζω δεν έφταιγε η ενδυμασία αλλά το ότι θέλανε να κάνουν επαγγελματική φωτογράφηση όπως λέει μία αρχαιοφύλακας παρακάτω. Δεν καταλαβαίνω γιατί προκάλεσε αγανάκτηση η απόφαση, καλά έκαναν. Θέλανε τζάμπα φωτογράφηση στην Ακρόπολη. Ξέρετε πολλά γκρουπ τουριστών να έρχονται μαζικά με ίδια αρχαία ενδυμασία και επαγγελματίες φωτογράφους που να θέλουν απλώς να θαυμάσουν ένα αξιοθέατο;Σας πληροφορώ πως και στην Γερμανία ακριβώς το ίδιο θα έκαναν. Μη σας πω και πρόστιμο.
Σύμφωνα με το ΚΑΣ όλοι οι αρχαίοι ναοί διατηρούν την ιερότητα τους, ως ιερά.Το να έρχονται οι βορειες μαινάδες για να καυλαντίσουν δεν σημαίνει ότι οι αλλοι πρέπει να το αποδεχτούν.