Συναγερμός στο Νοσοκομείο Βόλου από κρούσμα φυματίωσης

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Βόλου από κρούσμα φυματίωσης Facebook Twitter
0

Σε συναγερμό βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης το Νοσοκομείο του Βόλου, μετά από εργαστηριακή διαπίστωση κρούσματος με ενεργή φυματίωση μεταδοτικού τύπου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες , ένας νεαρός Αφγανός προσήλθε το βράδυ της Πέμπτης στα επείγοντα του νοσοκομείου με πυρετό και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Αμέσως οι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο περί φυματίωσης, ενώ μετά από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός πάσχει από ενεργή, δηλαδή μεταδοτικού τύπου, φυματίωση.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καραντίνα στην Α' Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, όπου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που κρίνονται απαραίτητα γι' αυτές τις περιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίο Δραμητινό, θα διακομιστεί στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης, ο νεαρός άνδρας ενημέρωσε το προσωπικό του Νοσοκομείου ότι είχε μεταβεί στο Βόλο με τρένο από την Λάρισα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, τηρώντας τη διαδικασία, ενημέρωσε την υγειονομική Υπηρεσία, ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στους επιβάτες του τρένου, καθώς όταν η νόσος είναι ενεργή, θεωρείται εξαιρετικά μεταδοτική.

Με πληροφορίες από thenewspaper

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ