Απεργία της ΓΣΕΕ

Μπουτάρης: Το Καπάνι δεν κλείνει - Δεν είναι άγνωστη η κατάστασή του

Μπουτάρης: Το Καπάνι δεν κλείνει - Δεν είναι άγνωστη η κατάστασή του Facebook Twitter
0

«Το Καπάνι δεν κλείνει», ανέφερε την Παρασκευή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την αυστηρή προειδοποίηση που έστειλε προς τους καταστηματάρχες της αγοράς Βλάλη ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.


Ο κ Πολυχρόνης Πολυχρονίου, μετά από σύσκεψη στα γραφεία του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές το Καπάνι να κλείσει ή να εκσυγχρονιστεί πλήρως και οριστικά».

«Το Καπάνι δεν κλείνει. Το Καπάνι δεν είναι δημοτική αγορά, είναι αγορά, όπου ο Δήμος έχει ορισμένα καταστήματα, όλα τα άλλα είναι ιδιωτικά», τόνισε ο δήμαρχος της πόλης σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη «η κατάσταση στο Καπάνι δεν είναι άγνωστη. Από την μέρα που παραλάβαμε τον δήμο ξέραμε ότι πρέπει να γίνουν ορισμένα βαριά έργα, όπως οι αποχετεύσεις, οι δρόμοι και η συντήρηση των τροφίμων που υπάρχουν εκεί. Έχει να μπει καρφί στο Καπάνι από τότε που η Θεσσαλονίκη ήταν πολιτιστική Πρωτεύουσα, το 1997, όποτε και είχαν μπει κάποια στέγαστρα».

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπάρχει στην Ερμού μόνιμος συμπιεστής, στον οποίο μεταφέρονται τα απορρίμματα, ενώ στο πρόγραμμα του δήμου είναι και οι υπόγειοι κάδοι.

«Δεν μπορούμε να επέμβουμε στα καταστήματα. Αν ένα κατάστημα δεν τηρεί τους υγειονομικούς όρους είναι δουλειά της υγειονομικής υπηρεσίας να το κλείσει. Η υγειονομική Υπηρεσία είναι της Περιφέρειας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη το Καπάνι είναι διατηρητέο και οι διαδικασίες ανάπλασής του είναι χρονοβόρες. «Το Καπάνι έχει ιδιοκτησίες, είναι διατηρητέο και επεμβαίνει η αρχαιολογική υπηρεσία και οι διαδικασίες είναι αργές», υπογράμμισε.

«Δεν έχουν επέλθει δομικές ριζικές μεταβολές, που να αλλάζουν τον χαρακτήρα των αγορών», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς προσθέτοντας ότι η περιοχή πρέπει να αναβαθμιστεί καθώς αποτελεί κομβικό σημείο για την οικονομική ζωή της πόλης.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, όπως ανέφερε ο κ. Παππάς τονίστηκε ότι η διοίκηση Μπουτάρη έχει προβεί σε βελτιώσεις όπως είναι ο ηλεκτροφωτισμός, βελτίωση δαπέδων, συνεργεία με την ΕΥΑΘ και ο καθαρισμός των φρεατίων αλλά και βελτιώσεις σε θέματα ανακύκλωσης με αποκομιδή απορριμμάτων. «Το θέμα της φύλαξης δεν είναι του δήμου», είπε.

«Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε τις παρεμβάσεις. Περιμένουμε από τη υπηρεσία του ΕΦΕΤ να δοθεί ένας οδηγός που θα λέει τι πρέπει να κάνουν οι φορείς και οι συμβαλλόμενοι», σημείωσε ο κ. Παππάς κι πρόσθεσε: «Θα συνδράμουμε στις άμεσε σ παρεμβάσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί η αγορά. Υπάρχει ένα πλαίσιο ανάπλασης της αγοράς το οποίο ετοιμάζεται εδώ και καιρό».

Στις 15 Μαΐου ο κ. Παππάς και ο κ. Μπουτάρης μαζί με τον εκπρόσωπο σωματείου ιστορικού κέντρου, κ. Νικολόπουλο θα βρεθούν μετά από πρόσκληση που δέχτηκαν στον Εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία της αγοράς.

«Η διοίκηση του δήμου έχει ήσυχη τη συνείδηση της όταν αφορά τον Καπάνι. Ο Δήμος έχει υποβάλει πρόταση πολύ πριν για το θέμα για την αναβάθμιση της περιοχής», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργος Δημαρέλος.

Όπως τόνισε ο ίδιος η πρόταση του δήμου περιλαμβάνει επεμβάσεις 1.200.000 ευρώ σε θέματα υποδομών και παρεμβάσεις 300.000 ευρώ για θέματα νέων τεχνολογιών.

«Δεν είμαστε απροετοίμαστοι για το τι πρέπει να συμβεί στο Καπάνι. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ενδιαφερθεί πραγματικά για το θέμα υποδομών», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Thestival

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM