Με την κατάθεση του δικηγόρου Αλεξάνδρου Λυκουρέζου συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετειο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

 

Ο γνωστός ποινικολόγος διέψευσε κατηγορηματικά τα ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί προηγούμενοι μάρτυρες υποστηρίζοντας πως ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Αριστείδη Φλώρο 200.000 ευρώ, στο πλαίσιο της δικηγορικής αμοιβής του. Ο κ. Λυκουρέζος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση της «Μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού».

 

 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Άρη Φλωρο, μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ήταν «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλωρου-Αντωνοπουλου». Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είχε γίνει προσπάθεια «να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ Φλωρου και Αντωνόπουλου»  για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014.

 

Για την υπόθεση ο Άρης Φλώρος κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός, καθώς έκτοτε «ήταν μόνιμος ο φόβος ότι κινδυνεύει η ζωή του». «Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, ήταν ότι στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε.

 

Για την υπόθεση, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός, με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αντωνόπουλος έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση που συνδέεται με την Energa και τον Αριστείδη Φλώρο.

 

 

 

Ο κ. Λυκουρέζος πρόσθεσε πως για τον Αντωνόπουλο «δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό». «Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν» είπε για τον μέχρι πρότινος εντολέα του, θέλοντας να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνόπουλος ήταν αναποφάσιστος σχετικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

 

Αναφερόμενος, τέλος, στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλωρου, ο κ. Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά τόσο τα ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί προηγούμενοι μάρτυρες, όσο και τα σενάρια για οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων. «Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», ξεκαθάρισε, υποστηρίζοντας ότι είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και εκείνος του είχε απαντήσει «χειρίσου το εν λευκώ».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr