Άννα Πολλάτου - Η Ολυμπιονίκης σκοτώθηκε σε τροχαίο από κατασκευαστικό λάθος του αυτοκινήτου

Άννα Πολλάτου - Η Ολυμπιονίκης σκοτώθηκε σε τροχαίο από κατασκευαστικό λάθος του αυτοκινήτου Facebook Twitter
1

Πέντε χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, γίνεται γνωστό πως αιτία για το θάνατό της στο τροχαίο ήταν κατασκευαστικό λάθος στο μοιραίο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας κ. Αγγελική Κυριαζή άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του Γερμανού Χ.Β. κατοίκου Στουτγάρδης, ως νόμιμου εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων. 

Το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε η Άννα Πολλάτου, συνέβη στις 17 Μαΐου του 2014, όταν το αυτοκίνητό της ξέφυγε από την πορεία του για άγνωστο λόγο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και με την πίσω δεξιά πλευρά συγκρούστηκε με ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Οι επιβάτες του άλλου αυτοκινήτου τραυματίστηκαν ελαφρά όμως η Άννα Πολλάτου πέθανε σε ηλικία 31 ετών.

Άννα Πολλάτου - Η Ολυμπιονίκης σκοτώθηκε σε τροχαίο από κατασκευαστικό λάθος του αυτοκινήτου Facebook Twitter
Σπαρακτικές στιγμές στην κηδεία της Άννα Πολάτου

Όταν τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, αν και το μικρό όχημα της κοπέλας χτυπήθηκε από την πίσω πλευρά, αποκολλήθηκαν το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και μπήκαν βίαια στην καμπίνα του οδηγού. Η Άννα Πολλάτου που κρατιόταν από τιμόνι, δέχθηκε τεράστια ώθηση προς τα πίσω και αριστερά, χωρίς να έχει κανέναν τρόπο να στηριχθεί. Ο αυχένας της ήταν μετέωρος και εκτεθειμένος και έπαθε κάταγμα από την κάμψη. Αυτή ήταν η μόνη αιτία θανάτου της 31 ετών κοπέλας.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας διώκεται επιπλέον για σωματική βλάβη από αμέλεια, εις βάρος των επιβατών του αγροτικού αυτοκινήτου, καθώς η εισαγγελέας εκτιμά ότι αποκλειστική αιτία γι' αυτούς ήταν η ελαττωματική κατασκευή του αυτοκινήτου.

Άννα Πολλάτου - Η Ολυμπιονίκης σκοτώθηκε σε τροχαίο από κατασκευαστικό λάθος του αυτοκινήτου Facebook Twitter

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η οικογένεια της Άννας Πολλάτου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης από τους υπευθύνους, τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή και τον εισαγωγέα. Συνολικά, ο πατέρας, η μητέρα, τα τρία αδέρφια, ο παππούς και η γιαγιά της Άννας Πολλάτου ζητούν να τους επιδικασθεί το ποσό των 820.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Η αγωγή κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και περιλαμβάνει τα πορίσματα των ιατροδικαστών και των πραγματογνωμόνων που είχε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια