Έρχεται το δωρεάν WiFi στα Μέσα Μεταφοράς και στους δημόσιους χώρους

Έρχεται το δωρεάν WiFi στα Μέσα Μεταφοράς και στους δημόσιους χώρους Facebook Twitter
0

Δωρεάν WiFi στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και σε υπαίθριους χώρους σε όλη την Ελλάδα προβλέπει η προκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά στην εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε 3.000 περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για το έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο ∆Διαδίκτυο», αρχικού προϋπολογισµού 11,8 εκατ. ευρώ και συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατ. µε το δικαίωμα προαίρεσης.

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης-WiFi (hotspots) στο internet σε όλη τη χώρα και η υποστήριξη της λειτουργίας τους για διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.

Τα ακριβή σημεία στα οποία θα εγκατασταθεί το σύστημα θα υποδειχθούν από τους δήμους και θα αφορούν τόσο υπαίθριους όσο και κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, πεζόδρομους, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κ.λπ. Συνολικά θα εγκατασταθούν 11.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε 2.900 περιοχές σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Η χρήση του δικτύου, σε πρώτη φάση, δεν θα απαιτεί την εισαγωγή στοιχείων από τον χρήστη, ενώ θα έχει περιορισμό χρόνου, πιθανότατα μιας ώρας συνεχούς σύνδεσης. Μετά ο χρήστης θα αποσυνδέεται αυτόματα και θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για να επανασυνδεθεί.

Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, το έργο θα προσφέρει τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης στο internet για 80 άτομα. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 2.500 σημείων WiFi, µέσω των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και στις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ (mobile εφαρµογή τηλεµατικής, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.λπ.) εντός των οχημάτων.

Συνολικά θα τοποθετηθούν router σε περίπου 2.000 οχήματα που είναι ενεργά και δρομολογούνται τακτικά, εκ των οποίων περίπου τα 1.500 είναι λεωφορεία. Στα κοινά λεωφορεία θα τοποθετηθεί ένα σημείο, ενώ στα αρθρωτά λεωφορεία και τρόλεϊ θα τοποθετηθούν δύο ή τρία σημεία, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι επιβάτες.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM