Δικάζονται σήμερα οι συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

Δικάζονται σήμερα οι συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο Facebook Twitter
Εurokinissi
0

Δικάζονται σήμερα οι εφτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαΐτα, το βράδυ της Ανάστασης στην Καλαμάτα. 

Οι συλληφθέντες, που είχαν πάρει προθεσμία μέχρι σήμερα για να απολογηθούν, θα δικαστούν το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. 

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τα έξι μέλη του μπουλουκιού και τον καπετάνιο - επικεφαλής της ομάδας. 

Καπετάνιος μπουλουκιού: Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου

Σύμφωνα με το peloponnisosnews.gr, ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού του Αγίου Σίδερη, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αντώνη Κατσά, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του εικονολήπτη στο σαϊτοπόλεμο:

«Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο ενός συνανθρώπου μου με αυτό τον τραγικό τρόπο και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Επειδή την ζωή την πέρασα μέσα στα γιαπιά σαν οικοδόμος με σκληρή δουλειά και ιδρώτα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έμαθα να σέβομαι την ζωή και την οικογένεια του κάθε ανθρώπου και με ντομπροσύνη να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.

Έτσι τώρα ως 'καπετάνιος' του μπουλουκιού που μετείχε στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου, εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω».

  

«Τέλος ο σαϊτοπόλεμος», είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας

 

«Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση», δήλωσε χθες το βράδυ σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Ο κ. Νίκας υποστήριξε πως μετά τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη τα πράγματα δεν μπορεί να είναι ίδια, αναφέροντας πως επισκέφθηκε πολλές φορές την Αθήνα για να συνομιλήσει με «αλλεπάλληλες κυβερνήσεις» ώστε να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο του εθίμου.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM