Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα: «Ήταν φονιάς των λαών»

Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα: «Ήταν φονιάς των λαών» Facebook Twitter
EUROKINISSI
10

Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα. 

Δύο εβδομάδες μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο βάθρου του έργου που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Παππάς. 

«Ο Μεγαλέκος ήταν o φονιάς των λαών και τώρα περηφάνια των μικροαστών», έγραψαν μεταξύ άλλων οι άγνωστοι. 

Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα: «Ήταν φονιάς των λαών» Facebook Twitter

Το άγαλμα, που παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο έφιππο, είχε αποκτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού το 1993 και στη συνέχεια έγινε δωρεά στον Δήμο Αθηναίων. 

Οι δράστες, έγραψαν τα συνθήματά τους με κόκκινο μαρκαδόρο, πάνω στην ειδική βάση που είχε φτιαχτεί για την τοποθέτηση του αγάλματος στο κέντρο της Αθήνας. 

Το βάθρο, πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε ο ανδριάντας ύψους 3,5 μέτρων, δημιούργησε ο Παντελής Νικολακόπουλος. 

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Και λευκός. Άσε που ο υποτιθέμενος όρκος του ήταν σχεδόν χριστιανικός...Γιατί δεν είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη που ήταν υπέρ της δουλείας;;;ΧΑίτης ο Αλέκος.
Δεν ξέρω γιατί εδώ λέμε άγνωστοι ενώ όταν βανδαλιζεται κανένα αριστεροδικαιωματικό στέκι μιλάμε για φασίστες.Εδώ δεν ξέρουμε την ιδεολογία των δραστών; Προσποιούμαστε ότι δεν ξέρουμε ποια ιδεολογική ομάδα μισεί όλους τους άλλους πλην των ομοϊδεατών της;
εντωμεταξυ οι τυποι ειναι ηλιθιοι, ο τυπος ηταν φονεας του βασιλεα των βασιλεων (κατα την προσφιλη τους και συγχρονη τακτικη φυσικα ταυτιζονται με οσο πιο απολυταρχικο ειναι το καθεστως που καλουνται να υπερασπιστουν βλ σταλιν ερντογαν κεμαλ και αχαμαινιδες) και εκκινησε το μεγαλυτερο εβερ προτζεκτ "παγκοσμιοποιησης" και πολιτιστικου συγκριτησμου που τοσο λατρευουν. αμορφωτοι ασχετοι αλλα οχι αθωοι.