Πρωτομαγιά: Ξεκινούν οι συγκεντρώσεις - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Πρωτομαγιά: Ξεκινούν οι συγκεντρώσεις - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συλλαλητήρια και πορείες προς τη Βουλή έχουν προγραμματιστεί αυτή την ώρα για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. 

Σύμφωνα με την Τροχαία, στο κέντρο της Αθήνας έχουν κλείσει ήδη η Αμαλίας, η Σταδίου , η Φιλλελήνων και η Πατησίων στο ύψους του αρχαιολογικού μουσείου. 

Η πρώτη συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος από το ΠΑΜΕ.

Την ίδια ώρα πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και αντιεξουσιαστές έχουν απευθύνει κάλεσμα στην οδό Πατησίων στο ύψος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί τις οργανώσεις μέλη της να προκηρύξουν εικοσιτετράωρη απεργία, στο πεδίο εκπροσώπησής τους, για την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί και στις συγκεντρώσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη μετέπειτα πορεία προς τη Βουλή. «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του οκτάωρου, την κοινωνική ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, κ.ά.» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις

 

Το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά σε δεκάδες ακόμη πόλεις, όπως, μεταξύ άλλων, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Πολύγυρος, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα και το Λαύριο.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

 

Ακινητοποιημένα θα μείνουν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν ανακοινώσει οι Ενώσεις Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Το μετρό και το τραμ θα λειτουργήσουν από τις 9.00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, αφού, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων, ΣΕΛΜΑ, ΣΕΤ και ΣΕΚΕΛΜΑ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί. Τα δρομολόγιά τους ωστόσο θα έχουν κατά βάση το πρόγραμμα της Κυριακής.

Ακινητοποιημένα, επίσης, θα είναι και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM