Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

 

Συγκεκριμένα, για την Αθήνα, το ΠΑΜΕ θα δώσει το «παρών» στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

 

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

 

Λίγη ώρα νωρίτερα, κατά τις 10:30, θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται στο Μουσείο, επί της Πατησίων, μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές.

 

Σημειώνεται πως κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχει απευθύνει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) αλλά και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). 

 

Για το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις και οι πορείες η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους, Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου, στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

 

Υπενθυμίζεται πως στην απεργία της Πρωτομαγιάς θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας.