Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος Facebook Twitter
3

Θλίψη προκαλεί η είδηση πως πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κώμα.

Ο δημοφιλής ηθοποιός Τάκης Μόσχος πέθανε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 68 ετών μετά από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.

Από τις 28 Απριλίου έγινε γνωστό πως ο Τάκης Μόσχος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και έπεσε σε κώμα μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο ηθοποιός νοσηλεύτηκε όλο αυτό το διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Metropolitan Generan και φίλοι και γνωστοί είχαν απευθύνει έκκληση για τη στήριξή του.

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος Facebook Twitter

Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει για το επάγγελμα του ηθοποιού: «Εξαρχής άλλωστε το είδα ως επάγγελμα, βιοποριστικά. Δεν αισθάνθηκα καλλιτέχνης, μου έλαχε στο δρόμο μου. Δεν το έχω σπουδάσει ή ονειρευτεί ποτέ. Ούτε κατά διάνοια. Είχα επιστρέψει μετά από δέκα χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στη Γερμανία και βρέθηκα στην Αθήνα άφραγκος, άγνωστος, ανέστιος. Ήμουν Χαλκιδαίος και είχα σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήξερα κανέναν εδώ. Έμαθα για μια ταινία που γύριζε ο Κατακουζηνός και πήγα να δουλέψω για το μεροκάματο. Είχα μάθει από τη Γερμανία που έκανα το μοντέλο και έβγαζα γρήγορα και εύκολα λεφτά».

Μιλάς για τον Άγγελο. Μετά ήρθε η Γλυκιά συμμορία και ο Νικολαϊδης;

Κι αυτό πάλι τυχαία. Πήγα για μια ατάκα, μετά μου έδωσε κάτι μεγαλύτερο και τέλος έπαιξα το ρόλο που θα έπαιζε ο Ρέτσος. Από εκεί και πέρα άκουσα μερικά καλά λόγια και άνοιξε ο δρόμος. Είπα στον εαυτό μου «Τάκη, τώρα είσαι ηθοποιός»!

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος Facebook Twitter
Ο Τάκης Μόσχος στη Γλυκιά Συμμορία

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα, σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Γερμανία, και τελικά ακολούθησε καριέρα μοντέλου και ηθοποιού.

Πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία ο «Άγγελος», αλλά ο ρόλος του to 1983 στη «Γλυκιά Συμμορία», όπου υποδύθηκε τον Αργύρη, έναν άνεργο ηθοποιό, που ζούσε στο περιθώριο και την παραβατικότητα, ήταν αυτός που τον έκανε γνωστό και αγαπητό.

Ο Τάκης Μόσχος βραβεύτηκε γι' αυτήν του την ερμηνεία, όπως και για τον ρόλο του ως Λαπαθιώτης στο «Μετέωρο και σκιά» το 1985. Η ταινία ήταν βασισμένη στη βιογραφία του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεορομαντικής και νεοσυμβολιστικής ποίησης, ο οποίος έζησε και δημιούργησε μέσα σε μια περίοδο γεμάτη από συνταρακτικά γεγονότα για την ιστορία της Ελλάδας.

Εμφανίστηκε επίσης στα σίριαλ «Κόκκινος κύκλος» και «Η ζωή μας μια βόλτα».

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος Facebook Twitter
Ο Τάκης Μόσχος στο «Μετέωρο και σκιά» το 1985.

Τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε μόνιμα στη Σκόπελο όπου και δηµιούργησε την Ερασιτεχνική Θεατρική Οµάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ), µε σκοπό να διδάξει και να αναδείξει τη θεατρική τέχνη, ενώ παράλληλα έκανε µαθήµατα σε παιδιά του Γυµνασίου.

Ένας από τους τελευταίους ρόλους του στο σινεμά ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2014. Τον Οκτώβριο του 2018 εγκατέλειψε προσωρινά τη Σκόπελο και µετακόµισε στην Κοζάνη, όπου συµµετείχε στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Ρωµαίος και Ιουλιέτα», στον ρόλο του πατέρα Λαυρέντιου. 

 
Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια