Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως - Το παρασκήνιο από την αλλαγή που ενόχλησε την Εκκλησία

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως - Το παρασκήνιο από την αλλαγή που ενόχλησε την Εκκλησία Facebook Twitter
7

Λίγο μετά τις 20:00, με καθυστέρηση, έφτασε στην Ελλάδα το κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως και το οποίο αναχώρησε από το Ισραήλ στις 18:10.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή που μεταφέρει το Άγιο Φως προσγειώθηκε στις 20.15, μετά από δύο ώρες πτήσης, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από εκεί ήταν προγραμματισμένο να ακολουθήσει μεταφορά του με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο Αθηνών, από όπου θα μεταφερθεί σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με εσωτερικές πτήσεις.

Όμως ούτε αυτό μπόρεσε να γίνει. Το ιδιωτικό ελικόπτερο δεν απογειώθηκε  λόγω προχωρημένης ώρας καθώς καθυστέρησε η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους από το Τελ Αβίβ και το φως μεταφέρεται οδικώς στον Διεθνή αερολιμένα.

 

Από εκεί το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Παρασκήνιο και ενόχληση της Εκκλησίας

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κατήγγειλε απόψε στον ΑΝΤ1 τους λόγους που αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην ελληνική αποστολή και να κατέβει από το αεροσκάφος λίγο πριν αναχωρήσει για τα Ιεροσόλυμα για να φέρει το Αγιο Φως.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος φαίνεται πως όταν ενημερώθηκε πως η άφιξη δεν θα γίνει στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπως κάθε χρόνο, αλλά το αεροδρόμιο Ελευσίνας, κατέβηκε από το αεροσκάφος.

Μάλιστα φαίνεται να ζήτησε εξηγήσεις για την αλλαγή και όπως λέει δεν είχαν να του απαντήσουν τίποτα.

«Πήγα στο αεροπλάνο και εκεί μου ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα και τους απήντησα γιατί γίνεται αυτό; Ο υπουργός (σ.σ. Μπόλαρης) λέει δεν ξέρω. Γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε τελευταία στιγμή; Λέει δεν ξέρω. Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει, θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτόν τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό της εκκλησίας, και δεν πήγα, γύρισα πίσω», είπε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

 

Ελλάδα
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ