Εισέπρατταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για επιδόματα ανύπαρκτων παιδιών

Εισέπρατταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για επιδόματα ανύπαρκτων παιδιών Facebook Twitter
0

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από σχολαστικές έρευνες των αστυνομικών του Α.Τ. Τυρνάβου οκτώ περιπτώσεις οικογενειών που εισέπρατταν επιδόματα παιδιών που δεν υπήρχαν.


Οι εν λόγω οικογένειες κατάφεραν να εξασφαλίσουν έγγραφα από ληξιαρχεία για την ύπαρξη παιδιών με τα οποία εισέπραξαν ποσά που στο σύνολό τους αγγίζουν τις 400.000 ευρώ, για επιδόματα παιδιών.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ρεπορτάζ του paidis, οι απατεώνες εκμεταλλευόμενοι κατά το παρελθόν, δυνατότητες της τότε ισχύουσας νομοθεσίας, δήλωναν ψευδώς με υπεύθυνες δηλώσεις και ψεοδομάρτυρα την δήθεν γέννηση παιδιού και έπαιρναν ληξιαρχικές πράξεις.

Μάλιστα σε πολλές από τις περιπτώσεις εμφάνιζαν και πιστοποιητικά βάπτισης κάνοντας βαπτίσεις «μαϊμού» τελώντας το μυστήριο παρουσιάζοντας άλλα βαπτισμένα παιδιά.


Τα συγκεκριμένα τα εξασφάλιζαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά ύστερα από πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν στον Τύρναβο όπου οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες διαμένουν τα τελευταία χρόνια.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι απατεώνες έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους και οι δικογραφίες στέλνονται στον εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από Paidis

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM