Παππάς: Θα αργήσουμε να στείλουμε άνθρωπο στη Σελήνη - Η πασχαλινή κάρτα του υπουργού

Παππάς: Θα αργήσουμε να στείλουμε άνθρωπο στη Σελήνη - Η πασχαλινή κάρτα του υπουργού Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Με μία «διαστημική» κάρτα, εξέφρασε τις πασχαλινές ευχές του στο Twitter ο Νίκος Παππάς. 

Στην τελευταία ανάρτησή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, ένας ρομποτικός εξερευνητής φαίνεται να μεταφέρει ένα βαμμένο, πασχαλινό αυγό στο φεγγάρι. 

«Άνθρωπο αργούμε... Αβγό όμως θα στείλουμε μέχρι το 2022», σημειώνεται την κάρτα του Νίκου Παππά, που εύχεται στους followers του «Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα». 

Παππάς: Θα αργήσουμε να στείλουμε άνθρωπο στη Σελήνη - Η πασχαλινή κάρτα του υπουργού Facebook Twitter

Στις αρχές Απριλίου, ο κ. Παππάς εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως η Ελλάδα θα γίνει μία από τις δέκα χώρες που θα στείλει δικό της όχημα στη Σελήνη.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της NASA με ελληνική συμμετοχή, ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε ότι έως το 2022 η Ελλάδα «θα είναι στη δεκάδα των χωρών που έχουν ακουμπήσει όχημά τους στη Σελήνη».

Μιλώντας μάλιστα για τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός με τη NASA έκανε λόγο για «μια μεγάλη κατάκτηση». «Το όχημα θα συγκεντρώσει δεδομένα που θα ανήκουν στην ελληνική Πολιτεία και θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα ερευνητικά μας κέντρα».

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, «η τεχνολογική αιχμή είναι το τι συμβαίνει σε άλλους πλανήτες με πρώτη τη Σελήνη, όπου θα μελετηθούν πράγματα όπως το τι συμβαίνει με την ακτινοβολία, την υγρασία κ.α». Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρομποτικό όχημα που θα ταξιδέψει προς τη Σελήνη θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα.

Η συμφωνία που υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ, αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, και ο διοικητής της NASA, Jim Bridenstine, προβλέπει τη συνεργασία των δύο οργανισμών, στο πλαίσιο του προγράμματος της NASA: «Advanced Human and Robotic Exploration ON and AROUND the MOON» (Προχωρημένη Ανθρώπινη και Ρομποτική Εξερεύνηση πάνω και γύρω από τη Σελήνη).

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια