Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου, όλοι οι συρμοί του ΗΣΑΠ καθώς και τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο σιδηρόδρομος, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

 

Οι υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά, ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις των εργαζομένων σε μετρό και τραμ.

 

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό, η 1η Μαΐου «είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς για αξιοπρεπείς αμοιβές και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες.

 

»Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές

 

»Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας».