Σε λάθος που έγινε κατά την απομαγνητοφώνηση, αποδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τις δήθεν δηλώσεις του Νίκου Παππά στην ΕΡΤ, για υπουργοποίηση του Μανώλη Πετσίτη. 

 

Στις 8:17π.μ, το ΑΠΕ μετέδωσε τηλεγράφημα με τίτλο «Ν. Παππάς στην ΕΡΤ: Ηθικός πολυτραυματίας ο κ. Μητσοτάκης. Ο πλούτος της οικογένειας δεν δικαιολογείται από τις βουλευτικές αποζημιώσεις».

 

Σε αυτό, αναφερόταν πως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε δηλώσει για τον Μανώλη Πετσίτη: «ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει υπουργική θέση που ποτέ δεν πήρε».

 

Το μεσημέρι όμως, το πρακτορείο εξέδωσε διόρθωση, σύμφωνα με την οποία η διατύπωση του κ. Παππά δεν είχε καμία αναφορά σε υπουργοποίηση.

 

«Ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Όταν γίναμε κυβέρνηση το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να πάρει μια κανονική, τυπική θέση δίπλα μου ή σε κάποιον υπουργό. Κι αυτό το πράγμα δεν συνέβη», ήταν η πραγματική δήλωση του υπουργού σύμφωνα με το ΑΠΕ, αποδίδοντας την ανακρίβεια του πρώτου τηλεγραφήματος, σε εκ παραδρομής λάθος κατά την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του Νίκου Παππά.