Σάλος επικρατεί στη Ρόδο, για την υπόθεση άμβλωσης σε ανήλικη μαθήτρια της Γ' γυμνασίου που είχε αποπλανηθεί από 29χρονο, χωρίς ο γιατρός να ενημερώσει τους γονείς.

 

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 6 Μαΐου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο 29χρονος που κατηγορείται για την αποπλάνηση και ο γιατρός που έκανε στα κρυφά την άμβλωση. 

 

Η 15χρονη, τότε, μαθήτρια, υποστηρίζει πως είχε επανειλημμένως αποπλανηθεί σεξουαλικά από τον 29χρονο που την εκβίαζε.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι γονείς έμαθαν πως η ανήλικη κόρη τους είχε μείνει, στο παρελθόν, έγκυος, από έναν φάκελο που άφησε κάποιος στο σπίτι, με ένα υπερηχογράφημα της ανήλικης. 

 

Πρωτόδικα, ο γιατρός είχε κριθεί ένοχος «για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς τη συναίνεση των γονέων της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα» αλλά αθώος για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

 

Ο 29χρονος είχε κριθεί ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, ενώ η έδρα τον καταδίκασε και ως ηθικό αυτουργό της τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης, χωρίς την συναίνεση των γονέων της ανήλικης εγκύου. Σε αυτόν επιβλήθηκε , πρωτόδικα, ποινή κάθειρξης 9 ετών με ανασταλτικό μέχρι την έφεση.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ξετυλίχτηκε όταν οι γονείς κατήγγειλαν τόσο τον γιατρό όσο και τον 29χρονο.

 

Σύμφωνα με τη μήνυση, η ανήλικη υποχρεώθηκε σε έκτρωση από τον 29χρονο που, όπως καταγγέλλεται, «την κατέστησε πειθήνιο όργανό του», απειλώντας την ότι θα αποκαλύψει σε όλους τι είχε συμβεί. 

 

Στην απολογία του, ο γιατρός είχε ισχυριστεί ότι η ανήλικη τον επισκέφθηκε μόνη της στο ιατρείο του, λέγοντάς του ότι αιμορραγεί. Ο ίδιος πιθανολόγησε ότι η μαθήτρια είχε κάνει χρήση χαπιού διακοπής της κυήσεως.

 

Παρ' όλα αυτά, όπως μεταδίδει η dimokratiki.gr οι γονείς της ανήλικης δήλωσαν εγγράφως στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούν την καταδίκη των κατηγορουμένων και δεν παρέστησαν στη δίκη.

 

Η γνωριμία της μαθήτριας με τον 29χρονο

Η ανήλικη γνώρισε τον 29χρονο το καλοκαίρι του 2011 και, κατά δήλωσή της, εκείνος άρχισε να την πολιορκεί.

 

Η ίδια καταγγέλλει πως ο άνδρας είχε γίνει «φορτικός» και, όταν μια μέρα την ακολούθησε σε δημόσιο χώρο, κατέληξαν σε μία παραλία όπου είχαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη ερωτική συνεύρεση. 

 

Στις ημέρες που ακολούθησαν, οι δύο τους είχαν ξανά «αρκετές φορές» ερωτική επαφή και ο άνδρας άρχισε να την απειλεί πως θα αποκαλύψει τις σχέσεις τους στους γονείς της και στις φίλες της αν μιλήσει οπουδήποτε. 

 

Όταν η ανήλικη διαπίστωσε ότι είχε καθυστέρηση στον κύκλο της περιόδου της, επισκέφθηκε πανικόβλητη τον γιατρό, όπου διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος.

 

Όπως είπε το κορίτσι, η ίδια αισθανόταν ντροπή και δεν ήθελε να αποκαλύψει τι είχε συμβεί στους γονείς της. Τότε ο 29χρονος την έπεισε να υποβληθεί σε επέμβαση τεχνητής διακοπής της κυήσεως, όπως ισχυρίζεται.

 

Η ανήλικη αναγκάστηκε να διηγηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στους γονείς της όταν ένα τρίτο πρόσωπο άφησε στην οικογενειακή επιχείρησή έναν φάκελο με υπερηχογράφημα της κόρης τους.

 

Από την πλευρά του, ο 29χρονος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ούτε αποπλάνησε την ανήλικη, ούτε είχε την παραμικρή ανάμειξη στη διακοπή της εγκυμοσύνης της. 

 

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr