Σεισμός

ΠΟΕΔΗΝ: Κομματικά τυφλωμένος ο Πολάκης επιτίθεται σε ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή

ΠΟΕΔΗΝ: Κομματικά τυφλωμένος ο Πολάκης επιτίθεται σε ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σφοδρή κριτική στον Παύλο Πολάκη άσκησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο. 

Είναι «απαράδεκτο υπουργός Υγείας να καταφέρεται κατά ατόμων με αναπηρία», τονίζει η (ΠΟΕΔΗΝ).

«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η νέα ανάρτηση Πολάκη και μάλιστα γιατρού για την πρόσληψη Ιατρού ΕΣΥ με τις ευεργετικές διατάξεις των ΑΜΕΑ, υποψηφίου Ευρωβουλευτή με άλλο κόμμα εκτός Σύριζα. Τυφλωμένος από κομματικό φανατισμό, επιτίθεται σε ανθρώπους που δίνουν μάχη να κερδίσουν τη ζωή τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία, για την επίμαχη ανάρτηση του κ. Πολάκη στο Facebook. 

Η ανάρτηση Πολάκη

«Αν διεκδικουσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουροπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κριση απο συμβούλιο οπως οι άλλοι γιατροί και οχι έτσι :(οπως δικαιουσουν ως ΑΜΕΑ). ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτα που λες!!!», έγραψε ο κ. Πολάκης.

ΠΟΕΔΗΝ: Κομματικά τυφλωμένος ο Πολάκης επιτίθεται σε ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή Facebook Twitter

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, ισχύουν σε όλο το Δημόσιο. Η κάθε προκήρυξη περιλαμβάνει ποσοστό 5% προσλήψεων ατόμων ΑΜΕΑ οι οποίοι επιλέγονται μεταξύ υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας (ν.2643/1998). Όπως και για τις προσλήψεις των γιατρών του ΕΣΥ (ν. 2920/2001, Π.Δ. 73 ΦΕΚ 116/23-9-2015)».


«Με τις εν λόγω διατάξεις προστατεύονται τα άτομα με αναπηρία όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά στον ευρύτερο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα», προσθέτει, τονίζοντας πως, σήμερα, «5.000 άτομα με αναπηρία υπηρετούν στο ΕΣΥ και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Άτομα με αναπηρία που προσλήφθηκαν με τις ευεργετικές διατάξεις είναι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μπράβο τους γιατί δίνουν αγώνα ζωής».


«Οι ευεργετικές διατάξεις καθιερώθηκαν ακριβώς για τον αντίθετο λόγο από αυτό που ισχυρίζεται ο Πολάκης. Να δώσουν ίσες ευκαιρίες για δουλειά στα άτομα με αναπηρία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η νέα ανάρτηση Πολάκη και μάλιστα γιατρού για την πρόσληψη Ιατρού ΕΣΥ με τις ευεργετικές διατάξεις των ΑΜΕΑ υποψηφίου Ευρωβουλευτή με άλλο κόμμα εκτός Σύριζα.

»Τυφλωμένος από κομματικό φανατισμό, επιτίθεται σε ανθρώπους που δίνουν μάχη να κερδίσουν τη ζωή τους.
Οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, ισχύουν σε όλο το Δημόσιο. Η κάθε προκήρυξη περιλαμβάνει ποσοστό 5% προσλήψεων ατόμων ΑΜΕΑ οι οποίοι επιλέγονται μεταξύ υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας (ν.2643/1998). Όπως και για τις προσλήψεις των γιατρών του ΕΣΥ (ν. 2920/2001, Π.Δ. 73 ΦΕΚ 116/23-9-2015)

»Με τις εν' λόγω διατάξεις προστατεύονται τα άτομα με αναπηρία όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά στον ευρύτερο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.
5.000 άτομα με αναπηρία υπηρετούν σήμερα στο ΕΣΥ και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Άτομα με αναπηρία που προσλήφθηκαν με τις ευεργετικές διατάξεις είναι πολλά στελέχη του Σύριζα και μπράβο τους γιατί δίνουν αγώνα ζωής.

»Αν και πολλοί συνάδελφοι που πάσχουν από αναπηρίες έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης, δεν το πράττουν. Συνεχίζουν να δουλεύουν.

»Οι ευεργετικές διατάξεις καθιερώθηκαν ακριβώς για τον αντίθετο λόγο από αυτό που ισχυρίζεται ο Πολάκης. Να δώσουν ίσες ευκαιρίες για δουλειά στα άτομα με αναπηρία».

 

 

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM