Μαφία των Φυλακών: Ο συνεργός του «εγκεφάλου» στραγγαλίστηκε στο κελί του - Δεν ήταν overdose

Μαφία των Φυλακών: Ο συνεργός του «εγκεφάλου» στραγγαλίστηκε στο κελί του - Δεν ήταν overdose Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του κακοποιού και συνεργού του «εγκέφαλου» της Μαφίας των Φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που επικαλείται το CNN, ο θάνατός μέσα στην 4η πτέρυγα δεν οφείλεται σε ναρκωτικά, όπως είχε αρχικά γνωστοποιηθεί, αλλά σε στραγγαλισμό.


Θύμα ήταν ο άνδρας αλβανικής καταγωγής που είχε προσφέρει καταφύγιο στους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού ποινικολόγου. 

Ο συνεργός είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο κελί του, στα τέλη Ιανουαρίου, και αρχικά ο θάνατός του είχε αποδοθεί σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.


Ωστόσο ο ιατροδικαστής εντόπισε στον λαιμό του σημάδια και ίχνη που παραπέμπουν ευθέως σε ανθρωποκτονία διά στραγγαλισμού.


Παλιότερα, ο «εγκέφαλος» της μαφίας των φυλακών είχε επιχειρήσει να ενοχοποιήσει τον Αριστείδη Φλώρο για τον θάνατο, λέγοντας ότι επρόκειτο για δολοφονία με δηλητήριο.

Το μεσημέρι, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος θα βρεθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευ. Νικόπουλου, που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Οι δυο δικηγόροι διώκονται για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa.

Οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος υπήρξαν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη. Ως ηθικός αυτουργός έχει καταδικασθεί τότε σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αριστείδης Φλώρος.

Οι δυο δικηγόροι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους με την υπόθεση, ενώ η υπεράσπιση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου κατέθεσε επίσης αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, για παραβίαση του νόμου για το τεκμήριο αθωότητας.

Αιτία είναι οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα που τον καθιστούσε ένοχο πριν ακόμα απολογηθεί.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Θαυμάζω ειλικρινά την φύλαξη των φυλακών. Μωρέ μπράβο. Ναρκωτικά, στραγγαλισμοί, τρομοκρατικές οργανώσεις, κινητά τηλέφωνα. Απ'όλα έχει ο μπαχτσές. Ούτε τριτοκοσμική χώρα να ήμασταν.
Ειδατε κανενα "δικαιωματιστη" να διαμαρτυρεται; το δικαιωμα στη ζωη, απο το δικαιωμα καποιοι να μην ειναι σε φυλακες ασφαλειας τυπου Γ, προφανως ειναι αλλης ταξης. Η αλλοιως μηπως αντι για δικαιωματιστες να μιλαμε για την μαφια των φυλακων;