Μαφία των φυλακών: Σαββατοκύριακο στη ΓΑΔΑ για Λυκουρέζο και Παναγόπουλο

Μαφία των φυλακών: Σαββατοκύριακο στη ΓΑΔΑ για Λυκουρέζο και Παναγόπουλο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) θα περάσουν το Σαββατοκύριακο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη μαφία των Φυλακών Κορυδαλλού.

Οι δύο δικηγόροι θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι να απολογηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, καθώς είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Οι δύο ποινικολόγοι πήραν προθεσμία μέχρι το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας για να απολογηθούν.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξέφρασε την έντονη αντίδραση του για το κατηγορητήριο που φαίνεται να συνδέεται με τη διερεύνηση της πρώτης απόπειρας δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014. «Εγώ και ο Θοδωρής, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν!», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Ούτε οι συνήγοροι των δύο γνωστών ποινικολόγων έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, δεδομένου ότι οι κατηγορούμενοι είναι εγνωσμένοι νομικοί με γνωστό τόπο διαμονής και βρίσκονταν σε επαφή με τις δικαστικές αρχές.

«Κάθε μέρα είναι στα δικαστήρια! Είναι δυνατόν να θεωρείται ύποπτος φυγής; Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας», δήλωσε ο κ. Θρασύβουλος Κονταξής, δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, προσθέτοντας πως ο πελάτης του είναι σοκαρισμένος.

«Ο κ. Λυκουρέζος έχει πάει πολλές φορές σε ανύποπτο χρόνο στο γραφείο του ανακριτή μετά την προφυλάκιση του Γ. Αντωνόπουλου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για την έκδοση ενταλμάτων», τόνισε από την πλευρά του ο συνεργάτης του 86χρονου ποινικολόγου, Γιάννης Μαρακάκης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν προέκυψαν τόσο από καταθέσεις μαρτύρων όσο και από έγγραφα στη δικογραφία. Και οι δύο τους φέρονται να ζήτησαν μεγάλα χρηματικά ποσά από την πλευρά του Αριστείδη Φλώρου, προκειμένου να μην παρασταθεί ο πελάτης τους, Γιώργος Αντωνόπουλος, στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τον Αριστείδη Φλώρο, ο δολοφονηθέντας δικηγόρος του, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, του είχε μεταφέρει πως «σε συνάντηση που είχε με τους δικηγόρους του Γ. Αντωνόπουλου, αυτοί ζήτησαν το ποσό των 2.000.000 ευρώ».

Ο επιχειρηματίας επανέλαβε τους ισχυρισμούς του και στη δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου.

Στις 5 Απριλίου, ο δικηγόρος του Φλώρου, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, κατέθεσε πως αυτό το ποσό είχε ζητηθεί από την πλευρά Αντωνόπουλου, σύμφωνα με επικοινωνία που είχε με τον Μ. Ζαφειρόπουλο.

«Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300.000; Μου λέει "μιλάμε για πολλά!" Του λέω: "1 εκατ;". Και μου λέει: "Βάλε". Του λέω "2;". Μου απαντά "καλά είσαι!»». Κατά τον ίδιον, ο Ζαφειρόπουλος του είχε πει πει πως, «τα χρήματα ζητήθηκαν από τον Αλεξάνδρο Λυκουρέζο, με παρόντα τον Θ. Παναγόπουλο, ο οποίος δεν μίλησε».

Επιβαρυντική για τον Αλ. Λυκουρέζο υπήρξε και η κατάθεση του νυν αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Θέμη Σοφού, που είχε αναφέρει πως ο Αντωνόπουλος «έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε ότι ζητήθηκαν χρήματα από τους δικηγόρους του», αφού, σύμφωνα με τον κ. Σοφό, οι δύο άνδρες - Αντωνόπουλος και Φλώρος - είχαν συμφωνήσει ενώπιόν του στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Όπως ανέφερε ο κ. Σοφός: «προς τα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος μου τηλεφώνησε και με ρώτησε "είσαι σίγουρος ότι έδωσαν τα χέρια;". Του λέω «ναι, γιατί με ρωτάς;". Και μου λέει έγινε ένα ραντεβού χθες στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα. Επικοινωνώ με τον Αντωνόπουλο και του λέω ότι ζητάνε λεφτά. Μου απάντησε: "Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά"».

O κ. Αντωνόπουλος φερεται να διαμαρτυρήθηκε προς τους δικηγόρους του για τα λεφτά που ζητήθηκαν, μόλις μία ημέρα πριν ξεκινήσει η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Το επίμαχο email του είχε καταθέσει στο δικαστήριο ο κ. Σοφός και έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Ωστόσο ο ίδιος οκ. Κούγιας έκανε λόγο για «αντιαισθητική σύλληψη» των δύο δικηγόρων και του εντολέα του: «Ψάχνω να βρω έστω και ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι οι κύριοι Αντωνόπουλος, Λυκουρέζος και Παναγόπουλος είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εκβιάζει και δολοφονούσε. Είμαι κατηγορηματικός με τη νομική μου αξιοπρέπεια ότι αυτοί οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, ξεκαθαρίζεται πάντως πως «ο ΔΣΑ δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Ελληνα πολίτη. Αναμένει όμως από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ