Πέθανε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, o ιδιοκτήτης του Au Revoir του θρυλικού μπαρ στην Αθήνα

Πέθανε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, o ιδιοκτήτης του Au Revoir του θρυλικού μπαρ στην Αθήνα Facebook Twitter
2

Το παλαιότερο μπαρ της Αθήνας, το θρυλικό Au Revoir ανακοίνωσε πως πέθανε ο Θεόδωρος Σ. Παπαθεοδώρου, ο ιδιοκτήτης και συνιδρυτής του.

Το μπαρ Au Revoir άνοιξε στις 10 Μαρτίου 1958 από τους αδελφούς Θόδωρο και Λύσανδρο Παπαθεοδώρου.

Ο Θόδωρος ο οποίος πέθανε σήμερα συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγα χρόνια, ενώ ο Λύσανδρος συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι στο μαγαζί.

 

Το Au Revoir ανακοίνωσε:

Σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, και αύριο Παρασκευή το Au Revoir θα παραμείνει κλειστό αποδίδοντας την ελάχιστη τιμή στον εμπνευστή και δημιουργό του Θεόδωρο Σ. Παπαθεοδωρου, που έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών, αλλά θα βρίσκεται πάντοτε στην παρέα μας.

Au Revoir........

Au Revoir! Το θρυλικό μπαρ της Πατησίων μέσα από τα λόγια του δημιουργού του.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
-Πάμε;-Πάμε.Προορισμός. Πετράλωνα - Κυψέλη με τα πόδια. Ψιλόβροχο. Μοναστηράκι, Αθηνάς, Ομόνοια, Βικτώρια, Πατησίων. Υγρασία. Ποτάκι μπροστά στη τζαμαρία. Η άσφαλτος γυαλίζει. Au revoir...
Άπειρες ώρες, τσιγάρα, ποτά. Ευχαριστούμε!Εν συντομία.Το Au Revoir, το παλιότερο εν λειτουργία μπαρ της Αθήνας, σχεδιάστηκε από τον Πατησιώτη Προβελέγγιο. Πέρασε πολλά και στο ξεκίνημα της κρίσης, και λόγω και της ηλικίας των ιδιοκτητών, είχε μπει πωλητήριο.Κανένας από τους υποψήφιους αγοραστές δεν είχε τον απαραίτητο σεβασμό για το μαγαζί. Ένας ήθελε να το κάνει τυροπιτάδικο άλλος ήθελε να το κάνει κωλάδικο. Έτσι το πωλητήριο ανακλήθηκε... Στη δουλειά εισήλθε ο υιός ενός εκ των αδερφών συνιδιοκτητών. Et voila... Au Revoir από την αρχή!Η Πατησίων άλλαξε, η Φωκίωνος άλλαξε, τα Πατήσια, η Κυψέλη, οι ζωές μας, όλα... Το Au Revoir είναι εκεί να μας θυμίζει ότι το καλό θα ζει για πάντα. Μαζί και ο κύριος Θόδωρος.Στο καλό.