Ακριβαίνει το σουβλάκι - Στα τρία ευρώ το τυλιχτό

Ακριβαίνει το σουβλάκι - Στα τρία ευρώ το τυλιχτό Facebook Twitter
11

Στα τρία ευρώ αναμένεται ν' αυξηθεί από την 1η Μαΐου η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης το υπό ίδρυση Σωματείο Ψητοπωλών.

Η αύξηση από 10% έως 15% που αναμένεται να δουν οι καταναλωτές οφείλεται στην αύξηση της τιμής του κρέατος όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Σωματείου Ψητοπωλών, Γιώργος Πολύζος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την 1η Μαρτίου η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, οδηγεί τους συναδέλφους του στην απόφαση να υπάρξει αύξηση στην τιμή προκειμένου, όπως υποστήριξε, να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος αλλά και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.

«Θα κάνουμε αυξήσεις για να διασφαλίσουμε την ποιότητα» είπε ο κ. Πολύζος μιλώντας για αύξηση της τάξης του 10-15% «καθώς το μεγαλύτερο βάρος θα το απορροφήσουμε εμείς».

«Ο καταναλωτής επειδή αναφέρατε ότι θα στεναχωρηθεί με την αύξηση στην τιμή. Δεν θα στεναχωρηθεί. Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι' αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας» πρόσθεσε ο κ. Πολύζος.

Παράλληλα τόνισε ότι όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους. «Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα αυτή που είναι τώρα», κατέληξε.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει εκτοξευθεί στην Ευρώπη λόγω της κινέζικης ζήτησης, που οφείλεται στην ασθένεια των ντόπιων χοίρων. Οι παραγωγοί αλλαντικών στην Γαλλία είναι σε απόγνωση γιατί οι τιμές τους καθορίζονται μιά φορά τον χρόνο στην αρχή του και κανονικά δεν μπορούν ν'αλλάξουν, ενώ η πρώτη ύλη "καλπάζει".
Απλό, αναμενόμενο. Και είναι μόνο η αρχή.Οι κινέζοι και οι ινδοί ξεχύνονται στην παγκόσμια αγορά και αγοράζουν κρέας γιατί θέλουν κι αυτοί να ζήσουν όπως οι δυτικοί. Ποιος μπορεί να τους το αρνηθεί;Μέση κατανάλωση κρέατος στην Ελλάδα είναι 90 κιλά (ανα κεφάλι ανα χρόνο), όταν στην Κίνα είναι λίγο πάνω από 30 και στην Ινδία 25.Που σημαίνει ότι η ζήτηση θα ανέβει ραγδαία και πολύ προσεχώς. Τα οικοσυστήματα βρίσκονται ήδη στα όρια τους, μερικά είναι ήδη υπό κατάρρευση. Ολοι ξέρουμε που θα πάνε οι τιμές όταν η ζήτηση ανεβαίνει εκρηκτικά και η προσφορά παραμένει ίδια είτε πέφτει.Οταν αυτά τα ~3 δις των Ινδών+Κινέζων τριπλασιάσουν την κατανάλωση κρέατος, τότε θέλω να δω τους πανηλίθιους που τραγουδάνε διάφορες (σκατόψυχες) χαζομάρες στο στυλ"τρώω κρέας γιατί είναι υγιεινό" "τρώω κρέας γιατί είναι φυσικό""τρώω κρέας γιατί είναι αγνό και ντόπιο".Είτε θα αναγκαστούν να πληρώσουν 10 ευρώ το κάθε σουβλάκι και 30 ευρώ την κάθε μπριζόλα, είτε θα αναγκαστούν να αλλάξουν την διατροφή τους σε κάτι που οι ίδιοι θεωρούν αφύσικο και ανθυγιεινό.Θέλω να δω τις θεωρίες τους περί Υγείας τότε. Εχω να ρίξω τρελά γέλια.Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να τριπλασιαστεί η κατανάλωση των Κινέζων και να φτάσει τα ελληνικά επίπεδα. Θα απαιτούνταν γύρω στους 7 πλανήτες για να γίνει αυτό και ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί κανένας κατάλληλος.Απλά οι Κινέζοι, με τον μηχανισμό προσφοράς/ζήτησης, θα αναγκάσουν τους έλληνες σε λιγότερο κρέας για να το φάνε αυτοί.Θέλω να ακούσω τους σκατόψυχους των σφαγείων τι θα λένε για την υγεία τους και για την "φυσικότητα", όταν οι κινέζοι τους αναγκάσουν να ρίξουν την κατανάλωση τους στο 1/10 της σημερινής.Λυπάμαι μόνο τα έρμα τα ζώα που σφάζονται. Και τα οικοσυστήματα που θα καταρρεύσουν ανεπανόρθωτα από την υπερεντατικοποίηση της κτηνοτροφίας, με συνέπειες που θα τις λουστούμε όλοι μας.
Την παροιμία με το φεγγάρι και το δάχτυλο την ξέρετε φαντάζομαι.Δεν προτίθεμαι να ανταποκριθώ σε προσπάθειες να μεταφερθεί το θέμα σε ένα ακόμα ad hominem.Εσας τι σας ενδιαφέρει περισσότερο; Που θα θέλατε να αφιερώσετε τον χρόνο σας;Σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα όπως η κατάρρευση των οικοσυστημάτων λόγω της κτηνοτροφίας ή στο ερώτημα γύρω από το πόσο καλό παιδί είμαι εγώ και το αν βρίζω άδικα ή όχι;Αν ενδιαφέρεστε για το πρώτο, είμαι στην διάθεση σας για κάθε σοβαρή συζήτηση. Αν ενδιαφέρεστε για το δεύτερο, λυπάμαι - σας πρόλαβαν άλλοι ;-)
Έχει ξεφύγει η κατάσταση;;...Θυμάται κανείς πόσο κόστιζε, επί δραχμών, μια πίτα-γύρος;Μια τυπική πίτσα πάντως, 8 κομματιών, κόστιζε 1.200 - 1.500 δρχ. ενώ σήμερα η αντίστοιχη, πιο οικονομική κοστίζει 10,00€ (3.408 δρχ.)!...