Ναύπλιο: Βανδάλισαν το άγαλμα του Καποδίστρια

Ναύπλιο: Βανδάλισαν το άγαλμα του Καποδίστρια Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

Στόχος βανδαλισμών έγινε για άλλη μία φορά το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια, το οποίο είναι τοποθετημένο στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα anagnostis.org, σήμερα άγνωστοι έσπασαν και έκλεψαν τέσσερα δάχτυλα που είχαν προσωρινά επανατοποθετηθεί (είχαν κλαπεί ξανά τον Αύγουστο του 2017).

Επίσης αφαιρέθηκε και ο αντίχειρας που είχε τοποθετηθεί ξανά μετά από δεκαετίες. 

Το θέμα ανέδειξε ο Ναυπλιώτης γλύπτης Κώστας Δημούλης, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάσταση του αγάλματος, έργο του γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου,

Το άγαλμα του Καποδίστρια, βρίσκεται στο Ναύπλιο, την πόλη που ήταν πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους όταν ο Καποδίστριας ήταν κυβερνήτης, από το 1933. 

Δείτε τις φωτογραφίες του αγάλματος μετά τον βανδαλισμό:

Ναύπλιο: Βανδάλισαν το άγαλμα του Καποδίστρια Facebook Twitter
Φωτογραφία: anagnostis.org
Ναύπλιο: Βανδάλισαν το άγαλμα του Καποδίστρια Facebook Twitter
Φωτογραφία: anagnostis.org
Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Οσο η νεολαια "βλακευει" με τους ρυθμους που βλεπουμε τωρα τοσο περισσοτερο βανδαλισμο και "ντεμεκ" επαναστατες θα βλεπουμε. οσο τα σχολεια λειτουργουν ως παιδικοι σταθμοι μεχρι τα 18 και οχι ως χωροι παιδειας και επαγγελματικου προσανατολισμου αυτα θα βλεπουμε.
Πόσο αρρωστημενο!Αδιανοητο επίσης το γεγονός οτι η πολιτεία δεν προστατεύει τον δημόσιο χώρο επιβαλλοντας επιτέλους νομοθεσία με βαριά προστιμα και κοινωνική εργασία για την αποκατάσταση καθε φθοράς.Το φαινόμενο επεκτείνεται διαρκώς με άμεση επιπτωση στην συνολική αισθητική, συγκεκριμένα στο Ναύπλιο η κατα ταλλα υπέροχη διαδρομή απο το λιμάνι έως το πίσω μέρος του κάστρου είναι γεμάτη tags και αθλια συνθηματα που έχουν γραφτεί επάνω στα βράχια επίσης έχουν σπάσει διάφορα φανάρια με αποτέλεσμα διάφορα σημεία να παραμένουν σκοτεινά, το ίδιο και στο κάστρο της Ναυπάκτου οπου έχουν βανδαλισει τα πάντα.
Όταν βανδαλίζονται αγάλματα μορφών και προσωπικοτήτων σαν τον Καποδίστρια, αποδεικνύεται ότι οι πολίτες αυτής της χώρας, είτε : 1. Δεν έχουν διδαχθεί την Ιστορία της ίδιας της πατρίδας τους επαρκώς αλλά "παπαγαλία", ιδιαίτερα για την κρισιμότατη περίοδο της πρώτων μετεπαναστατικών χρόνων.Κατά συνέπεια, δεν έχουν κριτική σκέψη αξιολόγησης προσώπων και γεγονότων.2. Έχουν διδαχθεί την Ιστορία, αλλά με τρόπο "κρύψε στο τέλος την αλήθεια κάτω από το χαλί" λόγω δυσάρεστων και επαχθών γεγονότων, εξαιτίας εσωτερικών συγκρούσεων και διχασμού, αιτίες που προκαλούν και έντονα ενοχικά αισθήματα.Τελικά, όλα αυτά - ημιμάθεια, "συγκάλυψη", ενοχή και ανοχή-, "οπλίζουν" τους δράστες βανδακισμών, που αντί να φοβούνται την κοινωνική κυρίως τιμωρία αν εντοπισθούν, αποθρασσύνονται και "αλωνίζουν".Και ροκανίζουν την κοινωνική και εθνική συνοχή ακόμη περισσότερο.Οι πολιτικοί μας όμως ασχολούνται με τα κατά καιρούς σκάνδαλα που οι ίδιοι - εναλασσόμενοι στην εξουσία - εκτρέφουν και εμείς σαν πεινασμένοι σπάροι "τσιμπάμε".
Κατι παρομοιο με το να πανε ενα βραδυ ενα τσουρμο γαλλων αθεων και να βαλουν φωτια στην Νοτρ Νταμ.Οσο δειχνουμε ανοχη σε τετοιες συμπεριφορες, ειδικα τετοιες κουκουλοφορων, τοσο θα ανεβαινει ο φασισμος στην Ελλαδα. Ο δικος τους και αυτος ως αντιδραση στον πρωτο.