Κρήτη: Γερμανοί αξιωματικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν γερμανική

Κρήτη: Γερμανοί αξιωματικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν γερμανική Facebook Twitter
7

Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο Γερμανοί στρατιωτικοί, που κατέβασαν την ελληνική σημαία στον Σταυρό στο Ακρωτήρι, την πέταξαν στα βράχια και ύψωσαν τη γερμανική

Οι 23χρονοι ένστολοι, υπηρετούν ως αξιωματικοί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής. Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν πως μία γερμανική σημαία κρεμόταν στον ιστό του αρχαιολογικού χώρου. 

Κρήτη: Γερμανοί αξιωματικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν γερμανική Facebook Twitter

Αμέσως ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ που ξεκίνησε έρευνες και, λίγο αργότερα, συνέλαβε τους δύο 23χρονους Γερμανούς που υπηρετούν.

Μετά από λίγα λεπτά βρέθηκε και η ελληνική σημαία καλυμμένη από πέτρες.

Κρήτη: Γερμανοί αξιωματικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν γερμανική Facebook Twitter

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, που τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Σταυρού για πεζοπορία και «πάνω στον ενθουσιασμό τους» ύψωσαν την γερμανική σημαία.

Και παρότι διαβεβαίωσαν πως δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα ή να βεβηλώσουν το σύμβολο, δεν έπεισαν το δικαστήριο που τους έκρινε ένοχους και τους καταδίκασε. 

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Το καλυτερο ολων ειναι οτι στην αντιστοιχη γερμανικη ειδησεογραφία υπάρχει μικρη αναφορά, σε πολυ λίγα έντυπα και παντού αναπαράγεται ότι οι αυτουργοί ηταν "τουρίστες"...
Μικρή? Τουρίστες? Τι λέτε? Η Bild, αυτή η φυλλάδα που μας διέσυρε κάποτε καθώς είναι φουλ λαικιστική, το είχε κανονικότατα θέμα. Η εφημερίδα αυτή είναι η πρώτη σε κυκλοφορία στην Γερμανία με μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτήν που είναι στη δεύτερη θέση. Οπότε αυτά τα λίγα ΜΜΕ έχουν όμως μεγάλη εμβέλεια. Δεν ξέρω που είδατε για τουρίστες αλλά και η Bild όπως και άλλα ΜΜΕ, σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ αναφέρονται και όχι τουρίστες. Η δε Μπιλτ χώνει και μία μπηχτή, πως δηλαδή οι κάτοικοι και οι Ελληνικές Αρχές αντέδρασαν λόγω της Γερμανικής Ναζιστικής Κατοχής της Κρήτης κάποτε (ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα δηλαδή). Αυτό που σχολιάζουν περιπαίχτηκά αρκετοί Γερμανοί πάντως είναι η ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν οι κάτοικοι, πόσο γρήγορα ήρθε η Αστυνομία και έκανε σύλληψη και ότι έγινε κατευθείαν δικαστήριο (κοροιδευουν δηλαδη γιατί και εκεί καθυστεορυν υποθεσεις και σε παρομοια περιστατικα αργουν αρκετά). Οι 2 στρατιώτες παντως εχουν ακροδεξια απωθημενα μάλλον. Οπως και ναχει τωρα επιστρεφουν Γερμανια οπου πρεπει να περασουν και πειθαρχικο ελεγχο.
Καλά αν το έκαναν αυτό στην Τουρκία, θα έμεναν καμιά δεκαριά χρόνια φυλακή τουλάχιστον, μη μιλήσουμε για τους πύρινους λόγους του Ερντογάν μετά κατά της Γερμανίας