Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Αθώοι όλοι οι διάσημοι

Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Αθώοι όλοι οι διάσημοι Facebook Twitter
2

Αθώοι κρίθηκαν, σήμερα το πρωί, όλοι οι διάσημοι που κατηγορούνταν για το κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι. Αναμένεται η απόφαση για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που ζητούν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Τόσο από τις νόμιμη παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών, όσο και από την παρακολούθηση προσώπων και την «διακριτική επιτήρηση» του χώρου από την ΕΛ.ΑΣ, είχε επιβεβαιωθεί η διακίνηση εντός και εκτός του εστιατορίου.

Όπως σημειωνόταν στο δικόγραφο: «εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως "κράτηση για ένα άτομο", "τραπέζι", "μπουκάλι"».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε και τους τέσσερις ιδιοκτήτες και συμμέτοχους στο εστιατόριο Li Li Shu, το οποίο έχει πλέον κλείσει, καθώς δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή τους σε εμπόριο ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, η έδρα έκρινε αθώους τον προβεβλημένο παρουσιαστή και δύο γνωστές ηθοποιούς καθώς και τον γιο της μίας εκ των γυναικών, που μαζί με τη μητέρα του είχαν επενδύσει στο μπαρ-restaurant. Αθώος κρίθηκε και ένας ακόμα μεγαλοεπιχειρηματίας που ήταν συνιδιοκτήτης του Li Li Shu.

Οι δικαστές έκριναν ότι πρέπει να μείνει ατιμώρητη και η ηθοποιός που φερόταν να εμπλέκεται στην υπόθεση. Μάλιστα, οι συνήγοροι της Σ. Κεχαγιόγλου και Γ. Δρύλλης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση ως προς την εντολέα τους.

«Έγινε το νόμιμο και αυτονόητο μετά από μία εξαιρετική διαδικασία», τόνισε ο συνήγορος του μεγαλοεπιχειρηματία Παναγιώτης Μπαλτάκος.

  

Διάλογοι, όπως ο παρακάτω που είχε φέρει παλιότερα στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Star είχαν συμπεριληφθεί στη δικογραφία:

 Ηθοποιός: Έχω με έναν φίλο μου, πολύ αγαπημένο φίλο, ο οποίος θέλει κάτι να πιει.

Κατηγορούμενος: Με τι είναι, μπορεί να 'ρθει Κολωνάκι;
Ηθοποιός: Έχει φαγωθεί ντε τη (...). Έχει βγει έξω να πάρει τσιγάρα. Εσύ τώρα πού είσαι; Έχεις κάτι;
Κατηγορουμενος: Κολωνάκι είμαι, καλά είμαι.

Ενδεικτικός είναι και ο παρακάτω διάλογος:

Κατηγορούμενος: Ήμουν από το πρωί, έπινα καφέ, ήθελα να σε πάρω και λέω άσ' τον θα κοιμάται, κατά τις εννέα η ώρα.
Επιχειρηματίας: Δεν κοιμόμουνα, δεν έχω κοιμηθεί ακόμη και θέλω, σε ικετεύω, έλα να μου δώσεις ένα γραμμάριο.
Κατηγορούμενος: Θα περάσω από εκεί, από το μπακάλικο, θα περάσω ΟΚ.


Στα μέσα Μαρτίου, η εισαγγελέας της έδρας τόνιζε ότι από την όλη ακροαματική διαδικασία προέκυψε το πως προσδοκώμενο όφελος των εμπλεκόμενων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, είναι μικρότερο από 75.000 ευρώ και όχι άνω όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.

Παράλληλα, είχε ζητήσει να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός ορισμένων εκ των κατηγορουμένων και υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται μέσω επισήμων εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια