Ο Σεραφείμ στηρίζει τον ομοφοβικό Αμβρόσιο: «Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο»

Ο Σεραφείμ στηρίζει τον ομοφοβικό Αμβρόσιο: «Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο» Facebook Twitter
3

Σωρεία επικρίσεων έχουν προκαλέσει οι πρωινές δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, που εκτίμησε ότι ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος θα αθωωθεί από τον Άρειο Πάγο για το ομοφοβικό του παραλήρημα. 

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Αμβρόσιος είχε καταδικαστεί για υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Πειραιώς υποστήριξε ότι η κατηγορία για υποκίνηση μίσους δεν στοιχειοθετείται και έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη». 

«Ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων (...) Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο πιστεύω», είπε ο μητροπολίτης Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμβρόσιος είχε καταδικαστεί για το ομοφοβικό κείμενο που είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του, τον Δεκέμβριο του 2015, με τον τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Το κείμενο, χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα, αποτελούσε μία ακραία, ομοφοβική φραστική επίθεση που προέτρεπε το ποίμνιο να λιντσάρουν ομοφυλόφιλους. 

Η «υπεράσπιση» του Σεραφείμ 

«Μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους εκφράσεις του κ. Αμβρόσιου, η ουσία των λόγων του είναι αυτή που κηρύσσει το Ευαγγέλιο», συνέχισε ο μητροπολίτης Πειραιώς.

«Είναι ένας δυναμικός ιεράρχης, απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος της εκκλησίας, εκφράζει τα ζώπυρα της πίστεως με έναν τρόπο που μπορεί κανένας να μη συμφωνεί, αλλά δεν έχει δόλο, έχει αναμορφώσει την ιστορική μητρόπολή του. Έχει αδαμάντινο ηθικό βίο, είναι κεκαθαρμένος, ηθικός», κατέληξε.

«Αμβρόσιος εναντίον Αμβρόσιου» στο δικαστήριο

Κατά την δίκη του, στα τέλη Ιανουαρίου, απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας μετά την απολογία του, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε παραδεχτεί τελικά, ότι το επίδικο κείμενό του αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους πολιτικούς και σε όσους πολιτικούς υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία, όπως και γενικά στους ομοφυλόφιλους, διαψεύδοντας ο ίδιος την πρωτόδικη απόφαση που βασιζόταν στο σκεπτικό ότι οι επίμαχες φράσεις αφορούν μόνο στους πολιτικούς.

«Ουδέποτε όμως αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πρόσωπα», σημείωσε ο μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι κηρύττει τον νόμο του Θεού και τον λόγο των Πατέρων.

Αναφερόμενος δε στην προηγούμενη απολογία του, από το πρώτο δικαστήριο, όπου είχε πει ότι αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε εναντίον ομοφυλόφιλων ή ακτιβιστών, υποστήριξε στους δικαστές ότι «αστειευόταν».

«Τόσο αγράμματοι είναι; Δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ σοβαρού και αστείου; Διαστρέφουν, παρερμηνεύουν για να φιμώσουν όσους αντιδρούν, για να δρουν οι ίδιοι ανεξέλεγκτοι, να διαφημίζουν τα πάθη τους, να κάνουν τις παρελάσεις τους και να υβρίζουν τα θεία», σημείωσε αναφερόμενος στους μηνυτές του, που είχαν κινηθεί εναντίον του στο πλαίσιο της υπεράσπισης στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μια εικόνα χίλιες λέξεις:Και μόνον η φωτογραφία του κ. Σεραφείμ αρκεί για να τον χαρακτηρίσει...Πόση αγάπη και χριστιανική καλοσύνη αποπνέει αυτό το πρόσωπο; Το μένος και η χαιρεκακία των λόγων του εναντίον αμέτρητων συνανθρώπων του (που απλώς αγαπιούνται μεταξύ τους, χωρίς να τον ρωτήσουν) βρίσκουν τον τέλειο καθρέφτη τους σε αυτή την εικόνα. Φτάνει πια με τόσο Μεσαίωνα!
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς εξέφρασε την προσωπική του γνώμη για την «αθώωση» του Αμβροσιου απο τον Άρειο Πάγο αλλα μπορεί να κανει λαθος στο τέλος.Να του υπενθυμίσει κάποιος, οταν έκανε αίτηση ακυρωσης του συμφώνου συμβίωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η αίτηση του ακυρώθηκε με πλειοψηφία απο το δικαστικό συμβούλιο.Επίσης το οτι είναι μονος ιεράρχης που στηρίζει φανερά τον Αμβρόσιο ενω οι υπόλοιποι παιρνουν αποστάσεις ή τον αποδοκιμαζουν.... λέει πολλά. Νοσηρά φαινόμενα οπως λεει ο Ιερώνυμος.