«Ήθελε να μου βγάλει το εσώρουχο, αντιστεκόμουν, τσίριζα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του «Δράκου του Αμαρουσίου»

«Ήθελε να μου βγάλει το εσώρουχο, αντιστεκόμουν, τσίριζα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του «Δράκου του Αμαρουσίου» Facebook Twitter
5

Σοκάρουν οι καταθέσεις τεσσάρων γυναικών που έπεσαν θύματα του αποκαλούμενου «Δράκου του Αμαρουσίου».

Σε εμφανή συναισθηματική φόρτιση, οι γυναίκες κατέθεσαν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, για τις επιθέσεις που δέχτηκαν από τον 32χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για συνολικά έξι υποθέσεις. 

Ο δράστης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών και δυο μηνών, συνήθιζε να στήνει ενέδρα στα θύματά του σε διαβάσεις πεζών. 

«Μέχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ένα ξύλο στο χέρι» ανέφερε μια από τις γυναίκες που δέχτηκε επίθεση ενώ βάδιζε προς τη δουλειά της.

«Ήμουν στη διάβαση. Είδα έναν άντρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί από τη λεκάνη. Σα να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος».

«Ούρλιαζα "βοήθεια, βοήθεια" δεν με άκουγε κανείς. Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου. Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι από το στόμα μου και άρχισα να φωνάζω "βοήθεια". Τότε, έρχεται ο άντρας μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω» είπε κλαίγοντας.

Μια άλλη γυναίκα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος την ακινητοποίησε και τη φίμωσε χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία. 

«Φώναζα "βοήθεια". Είπα τελείωσε η ζωή μου. Είχε πέσει πάνω μου. Χτύπαγα το κορμί του με τα χέρια και τα πόδια μου, τον γρατζούνισα».

Το τρίτο θύμα, θυμάται τον 32χρονο να της χαμογελά και στη συνέχεια να της παίρνει την τσάντα. «Με τύλιξε με τα χέρια του από πίσω. Φορούσα φουστάνι. Έβαλε τα χέρια του από κάτω. Προσπάθησε να βάλει τα πόδια μου, κάτω από τις μασχάλες του. Προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο. Αντιστεκόμουν, τσίριζα» περιέγραψε. 

«Το βλέμμα του ήταν επιθετικό. Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάει κάποιος», ξεκίνησε να λέει το τέταρτο θύμα του «δράκου». 

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο όταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε «σεξουαλική διάθεση» απέναντι στα θύματα. Ένας εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και σύζυγος μίας εκ των θυμάτων, σηκώθηκε από τα έδρανα φωνάζοντας: «Τι λέτε; Πήγε να βιάσει τη γυναίκα μου».

«Άκουγα φωνές»

Από την πλευρά του, ο 32χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήταν «οι φωνές που άκουγε» που τον ωθούσαν να επιτεθεί στις γυναίκες, στις οποίες «έβλεπε» τη σύζυγό του. 

«Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν γιατί αργότερα μπορεί να άκουγα φωνές "σκότωσε την"» ανέφερε, προσθέτοντας πως είχε «πληγωθεί βαθιά» από την ερωτική σχέση που διατηρούσε με μια ιερόδουλη με καταγωγή από τη Ρουμανία.

«Άκουγα φωνές. Ταπείνωσε την, μείωσε την. Μην ακούς τα ψέματα που λέει», πρόσθεσε ο κατηγορούμενος.

«Στην τελευταία κοπέλα που της έβαλα την ταινία στο στόμα άκουγα την φωνή να μου λέει "μην ακούς τα ψέματα της" και αυτόματα έβγαλα την ταινία και της έκλεισα το στόμα. Αλλά δεν την άφησα να πνιγεί. Δεν καταλάβαινα αν αυτό που έκανα ήταν σωστό ή λάθος. Ήταν ο άλλος μου εαυτός. Δεν έφευγα γιατί φώναζαν αλλά επειδή είχα κατευνάσει τις "φωνές"».

Η απόφαση του Εφετείου αναμένεται να ανακοινωθεί στις 23 Απριλίου.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ψυχάκιας. Ευτυχώς συνελήφθη και που δεν αποδείχθηκε τόσο..."ακραίος", χωρίς φονική διάθεση δηλαδή. Ο ψυχίατρος απ την άλλη, ας σκίσει το πτυχίο του. Ούτε δεκάχρονο παιδί δεν έδινε τόσο "αφελή" εκτίμηση για τον δράστη.
Προσπαθούσε να τις βιάσει, να τις ξεβρακώσει, τα βαθύτερα αίτια ήταν κακή σχέση με ιερόδουλη, επικράτησε ένταση στο Δικαστήριο και εσύ υποστηρίζεις ψυχίατρο που είπε πως δεν υπήρχε καμία σεξουαλική διάθεση? Λίγη λογική φίλε. Λυπάμαι αλλά οι ειδικοί λένε και τρελά πράγματα κάπου κάπου, ήθελε να τον βοηθήσει. Ναι δεν είχε μόνο τέτοιες διαθέσεις, άκουγε υποτίθεται φωνές, ωστόσο τις είχε ΚΑΙ αυτές. Οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους.
Αν ήταν έτσι δεν θα χρειάζονταν οι ψυχίατροι. Θα διάβαζε ο δικαστής τον τίτλο του άρθρου της LIFO και τσουουουουπ να’σου μια ετυμηγορία να με το συμπάθειο.