«Με έβαλαν σε κελί δολοφόνου - ερχόταν στο κρεβάτι μου» καταγγέλλει ο δραπέτης παρουσιαστής

«Με έβαλαν σε κελί δολοφόνου - ερχόταν στο κρεβάτι μου» καταγγέλλει ο δραπέτης παρουσιαστής Facebook Twitter
1

Για τους λόγους που τον εξώθησαν να αποδράσει από τις φυλακές Αλικαρνασσού, μίλησε ο 45χρονος παρουσιαστής - τραγουδιστής, καταγγέλλοντας ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. 

«Με έστειλαν στην πιο σκληρή φυλακή (...) σε ένα κελί με κάποιον Κρητικό, ο οποίος είχε μια ποινή δις ισόβια για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων (...) ήρθε στο κρεβάτι μου και θα σταματήσω εκεί. Καταλαβαίνετε τι τράβαγα ένα χρόνο κι ένα μήνα», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεσπώντας σε λυγμούς. 

Ο άνδρας είχε δραπετεύσει πριν 17 χρόνια από τις φυλακές Αλικαρνασσού, άλλαξε το όνομά του και ακολούθησε καριέρα τραγουδιστή και, αργότερα, τηλεοπτικού παρουσιαστή σε κανάλι της Κρήτης.

Ο δραπέτης συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου στην Ομόνοια, για εξακρίβωση στοιχείων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Με έστειλαν στην πιο σκληρή φυλακή. Δεν κατάλαβα ποτέ για ποιο λόγο έγινε αυτό. Σε μία φυλακή που ήταν μόνο βαρυποινίτες. Μιλάμε για μία αρκετά σκληρή περίοδος και όσον αφορά τα θέματα δικαιοσύνης. Πολύ σκληρές ποινές σε πάρα πολύ κόσμο. Με βάζουν σε ένα κελί με κάποιον Κρητικό, ο οποίος είχε μια ποινή δις ισόβια για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων. Όταν μπήκα εκεί τις πρώτες τρεις μέρες ήταν όλα καλά. Μετά ο συγκεκριμένος κύριος ήρθε στο κρεβάτι μου και θα σταματήσω εκεί. Καταλαβαίνετε τι τράβαγα ένα χρόνο κι ένα μήνα».

Ο τραγουδιστής, είχε συλληφθεί στην Κρήτη το 1996 καθώς εμφανίζονταν σε ξενοδοχεία σε τουριστικές περιοχές του νησιού, υποδυόμενος τον γιο γνωστού βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, καταφέρνοντας να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες, στους οποίους υποσχόταν παράνομες διευκολύνσεις.


Μάλιστα για να πείσει τα θύματα του, έστελνε λουλούδια στον εαυτό του με κάρτες που είχε γράψει ο ίδιος, από δήθεν ψηφοφόρους του πατέρα του που ήθελαν να τον ευχαριστήσουν.

«Το αδίκημα το ξέρετε. Είμαι καταδικασμένος. Δεν νιώθω πως θα πρέπει να δικαιολογηθώ γι' αυτό που μπορεί να έκανα τότε. Πιστεύω πολύ στη δικαιοσύνη. Καλά έκανε και με καταδίκασε. Αυτή είναι η δουλειά της και έτσι έπρεπε να γίνει προς γνώση και συμμόρφωση δική μου. Να μην έμπλεκα με παρέες που δεν έπρεπε», δήλωσε σήμερα τηλεφωνικά, μέσα από τις φυλακές. 

Για να μην γίνει αντιληπτός είχε αλλάξει το όνομά του από Κ.Γ σε Κ.Δ σε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, και στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα στην ελληνική σόουμπιζ.

Είχε γυρίσει αρκετά βίντεο κλιπ με δικές του επιτυχίες, συγκεντρώνοντας αναρίθμητα like και views στο YouTube και συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές πριν αναλάβει εξ ολοκλήρου την παρουσίαση μίας δικιάς του εκπομπής.

Ο 45χρονος από την Κρήτη, έχει καταδικαστεί για διάφορες απάτες και εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές Αλικαρνασσού της Κρήτης. Όταν όμως έλαβε πενθήμερη άδεια, δεν επέστρεψε ποτέ.

  

Το απόγευμα της Κυριακής, στην Ομόνοια, ο παρουσιαστής δίστασε να επιδείξει στους αστυνομικούς το πλαστό δελτίο ταυτότητας που χρησιμοποιούσε σε όλες τις υπόλοιπες περιστάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δραπέτης - παρουσιαστής προσπάθησε να πείσει τους ένστολους πως θα έχουν προβλήματα εάν πήγαιναν για εξακρίβωση έναν «διεθνούς φήμης δημοσιογράφο και τραγουδιστή»: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Εγώ δουλεύω ως δημοσιογράφος στο .... (σ.σ ανέφερε διεθνή ενημερωτική ιστοσελίδα)...εάν τολμήσετε να με πάτε στο τμήμα θα πέσουν τηλέφωνα και ξέρετε τι θα γίνει μετά», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Οι αξιωματικοί ωστόσο ακολούθησαν κατά γράμμα τα προβλεπόμενα και, αγνοώντας τις απειλές του, τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων.

Διασταυρώνοντας τα αποτυπώματα του με τα ηλεκτρονικά δεδομένα, διαπίστωσαν ότι είχαν απέναντί τους τον επί 17 χρόνια δραπέτη που είχε δικαστεί ερήμην για σωρεία απατών. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

  

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια