Πάντειο: Αναβλήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές μετά την εισβολή κουκουλοφόρων με καδρόνια

Πάντειο: Αναβλήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές μετά την εισβολή κουκουλοφόρων με καδρόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Αποχώρησαν οι φοιτητικές παρατάξεις από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναβάλλοντας την εκλογική διαδικασία, μετά την εισβολή ομάδας κουκουλοφόρων με καδρόνια.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ομάδα ατόμων εισέβαλε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τα άτομα έσκισαν αφίσες, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά των εκλογών και τράπηκαν σε φυγή. «Συνέχισε να ψηφίζεις – Η εξουσία τρίβει τα χέρια της» ήταν το μήνυμα πάνω στα φυλλάδια.

Σε ανάρτησή σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το «Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου» αναλαμβάνει την ευθύνη για την έφοδο, κάνοντας λόγο για «αντεκλογική παρέμβαση».

Εν τω μεταξύ, διπλή είναι η κάλπη για το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη μία να έχει στηθεί στη Νομική και τη ΔΑΠ να έχει στήσει ξεχωριστή κάλπη στο Ζάππειο.

Εξάλλου, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έχει στήσει κάλπη στο Σπόρτινγκ, χωρίς όμως καμία άλλη παράταξη να αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή.

Κατά τα άλλα, οι διαδικασίες στις υπόλοιπες σχολές βαίνουν ομαλά.

Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή των φοιτητών είναι ικανοποιητική, αλλά είναι πολύ νωρίς να γίνουν προβλέψεις για το τελικό ποσοστό των φοιτητών που θα ψηφίσουν.

Το στοίχημα για τις παρατάξεις, παραμένει, φυσικά, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

«Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες», σχολίασε εκ μέρους της ΔΑΠ, ο Αλέξανδρος Μίχας, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι οι φοιτητές θα προσέλθουν στις κάλπες και θα επιλέξουν τις θέσεις και τις προτάσεις της ΔΑΠ, «που αντιπροσωπεύουν το όραμα των φοιτητών για ένα σύγχρονο και ανοικτό πανεπιστήμιο.

«Είναι βασικό οι φοιτητές να γίνουν πρωταγωνιστές και να πάρουν στα χέρια τους με την ψήφο τους τη μόρφωση και το μέλλον τους», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ μέρους της Παναπουδαστικής ο Κώστας Θεοδωρόπουλος.

«Η αποχή δεν θα φωνάξει για τα δικαιώματά μας», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η αποχή μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως.

«Μπορεί να μεταφραστεί ως ανοχή στην επίθεση που βιώνουμε σήμερα στην εκπαίδευση και το μέλλον μας, κυρίως από τη ΔΑΠ.

Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή, να εκλέξουν οι φοιτητές εκπροσώπους-αγωνιστές, που θα αντιμετωπίσουν την επίθεση στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και την ΕΕ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Βλέπουμε όλο το φάσμα της αριστεράς (από την κοινοβουλευτική έκφραση της κομμουνιστικής αριστεράς διά μέσου του ΠΑΜΕ που διέκοψε τις εκλογές της ΓΣΕΕ) έως τους καδρονοφόρους των "αντεξουσιαστών" να μην θέλουν τη δημοκρατική έκφραση.Βρε λες να είναι συχνότερη απειλή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα η αριστερά; Μπαα... Ας πούμε για τη Λε Πεν.