Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει τις επιθέσεις βουλευτών στους εισαγγελείς διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis. 

 

Οι εισαγγελείς τονίζουν πως όσοι πολιτικοί χαρακτηρίζουν επίορκους τους εισαγγελείς διαφθοράς, διαπράττουν το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

 

Χωρίς να κατονομάζει, η Ένωση Εισαγγελέων φωτογραφίζει τα πολιτικά πρόσωπα που επιτίθενται φραστικά στους εισαγγελείς τις τελευταίες ημέρες. 

 

«Οι Έλληνες εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον υπό αντίξοες συνθήκες, με πλήρη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

«Μοναδικό γνώμονα των εκάστοτε χειρισμών τους επί εκκρεμών υποθέσεων αποτελεί η συλλογή και αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων προς το σκοπό της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και ουχί η εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων ως ατυχώς, αβασανίστως και επικινδύνως για τη δημοκρατία τους καταλογίζεται».

 

Με αφορμή, «πρόσφατες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων που προσβλητικά στρέφονται κατά των εισαγγελικών λειτουργών που διαβίβασαν στη Βουλή με τη νόμιμη διαδικασία και προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων τη σχετική δικογραφία που αφορά την υπόθεση Novartis , χαρακτηρίζοντάς τους επίορκους, διαπράττοντες το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας», τόνιζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος