Νέα καταδίκη σε μέλος της Χρυσής Αυγής στη Χίο με «πλούσιο» παρελθόν

Νέα καταδίκη σε μέλος της Χρυσής Αυγής στη Χίο με «πλούσιο» παρελθόν Facebook Twitter
0

Σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε η Πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνταν για επίθεση κατά νοσηλευτή.

Μετά από εξαντλητική διαδικασία δύο ημερών το Δικαστήριο δέχτηκε την πρόταση της Εισαγγελέως της Εδρας να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη με βάσει τα προβλεπόμενα από τον αντιρατσιστικό νόμο, εκτιμώντας ότι τα κίνητρα της επίθεσης ήταν ρατσιστικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς επιτέθηκε σε νοσηλευτή την ώρα που εκείνος συντόνιζε την επιχείρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, αλλοδαπών αιτουμένων άσυλο που είχαν τραυματιστεί στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, μετά από επίθεση ακροδεξιών στις 6 Ιουνίου του 2016.

Σημειώνεται ότι ο καταδικασθείς δεν είναι η πρώτη φορά που δικάζεται και καταδικάζεται για επιθέσεις.


Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει καταδικασθεί άλλες δυο φορές σε ανάλογες ποινές, για επιθέσεις εναντίον προσφύγων και δημοσιογράφων. Μάλιστα, η μια από τις καταδίκες του σε 18 μήνες φυλάκιση, και πάλι με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών, αυτή της επίθεσης σε βάρος προσφύγων, εκδικάζεται κατ' έφεση την Παρασκευή.

Στην απολογία του, ο καταδικασθείς αρνήθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ για τις φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στο δικαστήριο αποδεικνύοντας δράση του στο πλαίσιο της οργάνωσης, δήλωσε ότι περίπου το 2012 συμμετείχε σε κάποιες δράσεις και ανέβαινε στα γραφεία της οργάνωσης στη Χίο, αλλά πλέον δεν τον εκφράζουν οι θέσεις της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Alithia

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM