Ξεπαπαδέα: Η γ.γ Καταπολέμησης Διαφθοράς σε εταιρεία που παίρνει δημόσια έργα

Ξεπαπαδέα: Η γ.γ Καταπολέμησης Διαφθοράς σε εταιρεία που παίρνει δημόσια έργα Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, αναφορικά με τις δραστηριότητες της γενικής γραμματέως Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασίας Ξεπαπαδέα.

Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ που παρουσιάζει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η κα Ξεπαπαδέα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε ξενοδοχειακή, εργοληπτική εταιρεία του πατέρα της με επωνυμία «Δ. Ξεπαπαδέας και Υιοί».

Η συγκεκριμένη επιχείρηση συνεχίζει να αναλαμβάνει δουλειές για το Δημόσιο. 

Τι απαντά η ίδια

 

«Η καμπάνια σπίλωσης και συκοφάντησής μου» συνεχίζεται, απαντά η κα Ξεπαπαδέα με νέα ανακοίνωσή της, που υποστηρίζει ότι έχει παραιτηθεί από την οικογενειακή επιχείρηση από τον Μάιο του 2015.

«Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα και με μεγαλύτερη ένταση η καμπάνια σπίλωσης και συκοφάντησής μου, μήπως και δημιουργηθεί αντιπερισπασμός για την υπόθεση Novartis, από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και άλλα μέσα παραπληροφόρησης» αναφέρει η γενική γραμματέας.

«Αφού απέτυχε η προσπάθεια να παρουσιαστώ ως στενή συνεργάτης ενός προσώπου, το οποίο μου είναι παντελώς άγνωστο και να εμφανιστώ ως δικηγόρος με επαγγελματική δράση δήθεν εις βάρος του δημοσίου, σήμερα μου αποδίδεται η ιδιότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου οικογενειακής επιχείρησης, από το οποίο έχω παραιτηθεί τον Μάιο 2015».

Η ίδια υποστηρίζει ότι «με το έργο της η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχει ταράξει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που ανενόχλητα λυμαίνονταν τη χώρα για δεκαετίες».

«Ενημερώνουμε τους κατ' επάγγελμα λασπολόγους και τα πανικόβλητα αφεντικά τους, ότι δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε από τον αγώνα μας για κάθαρση του δημοσίου βίου. Ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα των λίγων, προτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε επίμονα και αδιάκοπα, μέσα από τη δράση της γ.γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς».

Αντιδράσεις στη Βουλή

Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη υπέβαλαν επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, για ταυτόχρονες σχέσεις της κυρίας Ξεπαπαδέα με τη δικηγορική εταιρεία Αρτεμίου, ενώ ήταν ειδική συνεργάτης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει «το ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει από την αποκάλυψη αυτή».

Στη δίκη του επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαθεοδώρου ρωτά για τις σχέσεις της Αναστασίας Ξεπαπαδέα με τον Αρτέμη Αρτεμίου και γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ακόμη.

«Να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται», απαντά από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχει ήδη απαντήσει για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με τίτλο: Η Γραμματέας Διαφθοράς ήταν δικηγόρος σε δουλειές του Αρτεμίου.

Σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

 

«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε "σκάνδαλο" την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα με αρμοδιότητα Στα θέματα της Διαφθοράς εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου ενώ την ίδια περίοδο ήταν στέλεχος στο υπουργείο Δικαιοσύνης, γράφει το Πρώτο Θέμα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η Αναστασία Ξεπαπαδέα διορίστηκε από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετέπειτα έγινε ειδική συνεργάτης του ίδιου σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν κυπριακή εταιρεία με έδρα το γραφείο του στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, η Νατάσα Ξεπαπαδέα, η οποία διορίστηκε -με απόφαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου- από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια έγινε ειδική συνεργάτης του ιδίου για θέματα διαφθοράς, και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd, με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αρτεμίου είναι ο δικηγόρος ο οποίος έγινε γνωστός για το ταξίδι που είχε κάνει στη Βενεζουέλα συνοδεύοντας τον Νίκο Παππά, και στη συνέχεια για την σχέση του με τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά στην Ελλάδα τους δικηγόρους-συνεταίρους του Αρτεμίου.

Το γραφείο του Αρτεμίου βρίσκεται στο στόχαστρο των κυπριακών αρχών, καθώς οι εταιρείες που διαχειρίζεται με τους συνεταίρους του Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν, μεταξύ άλλων, και τον τραπεζικό λογαριασμό του «Μανόλο του Παππά».

Οι μεταφορές χρημάτων προς τους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, ελέγχονται εδώ και εβδομάδες από την Κυπριακή Αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, ενώ οι δύο δικηγόροι φέρονται να είχαν επαγγελματικές σχέσεις και με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια